Nieuws Arbeidsmarkt

Lepaya haalt 35 miljoen euro op om internationale groei te versnellen

Lepaya, een aanbieder van online en offline power skills-trainingen voor snelgroeiende bedrijven, heeft 35 miljoen euro aangetrokken in een series B-ronde. Dat brengt het totale bedrag dat het bedrijf heeft opgehaald op 41,5 miljoen euro.

Van onze redactie 16 december 2021

Lepaya oprichters

Oprichter Peter Kuperus (links) samen met mede-oprichter René Janssen. Foto: Lepaya

De ronde werd geleid door Target Global en ook bestaande aandeelhouders Mediahuis Ventures en Tablomonto namen deel. Verder steunen ondernemers en HR-leiders Lepaya’s missie, onder wie Noor van Boven (N26), Anna Brandt (Mollie), Chris Zadeh (Ohpen) en Jordy Kool (Urban Gym), door als angel-investeerder in te stappen.

Het opgehaalde groeigeld zal gebruikt worden om de internationale uitbreiding van het bedrijf te versnellen middels een fusie- en overnamestrategie. Daarnaast zal Lepaya zich richten op verdere productontwikkeling, de personalisatie van bestaande diensten en integratie in communicatie- en samenwerkingsplatformen zoals Microsoft Teams en Slack.

Lees ook: Sleutel tot Succes: hoe Michiel Muller met Picnic stad voor stad blijft veroveren

Amsterdamse bedrijf speelt in op de verschuiving van vereisten voor werknemers

Lepaya is in 2018 opgericht en is nu een van de snelst groeiende spelers in de EdTech-markt (educatieve technologie). Het in Amsterdam gevestigde bedrijf speelt in op de verschuiving van vereisten voor werknemers en benodigde vaardigheden die hieruit ontstaan.

Door digitalisering zullen de komende jaren miljoenen banen verdwijnen, maar hier ook miljoenen nieuwe banen voor in de plaats komen. Verwacht wordt dat 50 procent van alle werknemers wereldwijd in 2025 hun skills structureel moet vernieuwen. Lepaya speelt hierop in door de mismatch tussen vraag en aanbod van de skills tegen te gaan en organisatiebreed werknemers duurzaam inzetbaar te maken.

''De arbeidsmarkt verandert in een razend tempo. Daardoor staan organisaties voor een grote uitdaging en wordt het dichten van de vaardighedenkloof steeds urgenter''

René Janssen, oprichter Lepaya

Lepaya breidde diensten al uit naar België, Duitsland, Zweden en Verenigd Koninkrijk

Voor het komende jaar heeft Lepaya zijn pijlen gericht op het uitgroeien tot Europees marktleider. De scale-up is momenteel in vijf landen actief en breidde zijn diensten eerder al uit naar België, Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, en heeft kantoren in Amsterdam, Berlijn, München, Stockholm en Londen.

De financieringsronde zal naast deze organische groeiplannen ook gebruikt worden voor toekomstige Europese ambities van het bedrijf. Lepaya zette vorig jaar al een eerste succesvolle stap door Smartenup, een scale-up die leertrajecten rondom data-analyse biedt, over te nemen.

'Upskilling zorgt ook voor behoud van je personeel'

,,De arbeidsmarkt verandert in een razend tempo. Daardoor staan organisaties voor een grote uitdaging en wordt het dichten van de vaardighedenkloof steeds urgenter. Upskilling verhoogt niet alleen de productiviteit van je werknemers, maar zorgt ook voor behoud van je personeel."

,,Het gebrek aan persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden is namelijk een van de grootste redenen tot het vertrek van medewerkers. Kortom, skills zijn de valuta van de toekomst. Deze investering laat het enorme potentieel zien van de EdTech-sector en we kijken ernaar uit om samen met onze investeerders, die naast kapitaal ook hun wereldwijde netwerk en expertise inbrengen, de skills gap te dichten”, zegt René Janssen, oprichter van Lepaya.

Lees ook: Personeelstekort en achterblijvende groeiambities? Strateeg Kirsten de Roo geeft tips voor perfecte match

Door in te spelen op de behoeftes van snelgroeiende bedrijven, maken inmiddels honderden organisaties gebruik van de trainingstrajecten, waaronder KPMG, L’Oréal, Takeaway, Mollie, HelloFresh, Flink en Picnic. Het bedrijf, dat dit jaar haar omzet verdriedubbelde, telt momenteel meer dan honderd werknemers en verwacht het komende jaar haar personeelsbestand te verdubbelen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws