Nieuws Arbeidsmarkt

Deze slimme tool maakt online werving beter betaalbaar

Gespecialiseerde wervingsbureaus worden steeds minder nodig voor werkgevers. Een nieuwe oplossing voor hr-afdelingen is de Performance Booster van Nationale Vacaturebank. Hiermee zetten werkgevers voortaan zelf eenvoudig online wervingscampagnes op die vacatures via een uitgebreid medianetwerk onder de aandacht brengen bij precies de juiste werkzoekenden.

Van onze redactie 6 april 2021

Recruitment vacature job baan werk unsplash

De juiste kandidaten gericht bereiken is de droom van elke hr-adviseur. Foto: Unsplash

Veel bedrijven vinden op online vacatureplatforms hun personeel, maar regelmatig willen ze een vacature extra onder de aandacht brengen, bijvoorbeeld via sociale netwerken, zoekmachines of doelgroepgerichte media. Dan kom je als werkgever al snel in een complex speelveld terecht, waar je specifieke kennis nodig hebt om succes te boeken. ,,Een bureau inschakelen kan natuurlijk, maar kost veel geld. Bovendien gaat dan ruim de helft van het budget naar fees voor tussenpersonen," aldus Sharita Boon, commercieel directeur DPG Recruitment. ,,Onze technologie zorgt dat je vacature dankzij ons exclusieve netwerk automatisch aan potentiële kandidaten wordt getoond. En die fees zijn verleden tijd.”

Zelf complete wervingscampagnes optuigen

Voortaan kan iedereen zélf online recruitmentcampagnes starten door een vacature op Nationale Vacaturebank te plaatsen en er een Performance Booster aan te koppelen. Aan de hand van de profielen van miljoenen werkzoekenden (actief en latent) creëert een algoritme vervolgens het perfecte kandidaatsprofiel. Op basis van de vacature worden automatisch effectieve advertenties gecreëerd. Helemaal op maat voor sociale netwerken, vacaturesites en relevante nieuwsmedia in het grootste online advertentie- en uitgeversnetwerk van Nederland. Hier worden ze op precies het juiste moment aan de juiste mensen getoond.

"Een bureau inschakelen kan natuurlijk, maar kost veel geld. Bovendien gaat dan ruim de helft van het budget naar fees voor tussenpersonen"

Sharita Boon, commercieel directeur DPG Recruitment

Gericht werven met een klein budget

Doordat de Performance Booster volledig is geautomatiseerd, wordt elke euro aan daadwerkelijke werving besteed. Zo blijven de kosten laag en kunnen ook bedrijven met kleinere budgetten nu eenvoudig effectieve wervingscampagnes opzetten om de beste kandidaten te vinden. Uitzendbureau Raaak Personeel is erg blij met de nieuwe tool. Marketingmanager Andreas Bouman: ,,Actief werkzoekenden vinden we vaak wel via de gebruikelijke platforms. Maar soms is er meer nodig om snel geschikte kandidaten aan te trekken. Wij zochten bijvoorbeeld een heel team montagemedewerkers en konden met één vacature negen functies invullen. Normaal gesproken zouden dat zo’n twee à drie nieuwe hires zijn. Daar bewees de Performance Booster zijn waarde dus dubbel en dwars.”

Lees ook: Deze foute functietitels vind je nog altijd in vacatures

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws