Nieuws Arbeidsmarkt

Hoe deze ondernemer studenten een mkb-mentaliteit aanleert

Wat heb je als bedrijf aan een samenwerking met het onderwijs? Voor ondernemer Bart Lenting is het een win-winsituatie. Hij gaat planmatiger werken en studenten krijgen van hem een 'mkb-mentaliteit' mee. ,,Dat leren ze niet op school."

Van onze redactie 16 januari 2022

Bart Lenting zittend

Bart Lenting van Iedema Projectstoffeerders. Foto: RVO

Bart Lenting is directeur van Iedema Projectstoffeerders en heeft tachtig werknemers in dienst. Hij vindt het belangrijk dat medewerkers zich ontwikkelen en dat bereikt hij door een samenwerking met het onderwijs. En die gaat verder dan een stage.

,, Een samenwerking met onderwijs is interessant omdat we ons hierdoor blijven ontwikkelen." Zo krijgen zijn werknemers door het onderwijs didactische vaardigheden. Daarnaast leren ze een planmatige manier van werken.

Lees ook: Hoe deze ondernemer aantrekkelijker én zichtbaarder werd voor jongeren

Maar er is wel degelijk kruisbestuiving. ,,Wij zijn een mkb-bedrijf, meer van het doen", legt Lenting uit. ,,Wij brengen vakkennis, ondernemerschap en een mkb-mentaliteit in het onderwijs. Wij proberen tien dingen en lang niet alles lukt. Voor studenten is dat nieuw en dat leren ze niet op school."

Vraagstukken neergelegd bij hbo-instelling en mbo-student

Wat kan Lenting aanraden om ondernemers over de streep te helpen met het onderwijs in zee te gaan? ,,Veel ondernemers hebben onderwerpen op de plank liggen waarmee ze nog wat moeten en die studenten prima kunnen oppakken. Zo hebben wij onze ontruimingsplattegronden door een mbo-student bouwkunde laten opstellen en hebben we een circulair vraagstuk bij een hbo-instelling neergelegd. Studenten zijn ermee aan de slag gegaan en leveren daarover hun kennis aan in ons bedrijf."

Meer weten over de samenwerking van Lenting? Dat zie je in onderstaande video:

Lees ook: Kloof dichten tussen mbo en hbo: deze jonge ondernemer doet het met stages

Ondernemers van morgen

Bart Lenting is één van de acht ondernemers in de serie De betrokken ondernemer, Samenwerken met het onderwijs in je regio. In deze serie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vertellen ondernemers uit de praktijk hoe zij jongeren helpen met het ontwikkelen van hun ondernemende talenten. Spreekt dit verhaal je aan en wil je meer weten? Meld je dan aan voor de online sessie 'Samenwerken met het onderwijs levert je altijd wat op' op 2 februari 2022 en ga in gesprek met betrokken ondernemers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws