Nieuws Arbeidsmarkt

Solliciteren bij een hologram? Bij de accountants van JAN© kan dat

Accountantskantoor JAN© vindt dat solliciteren niet een langdradig, saai proces hoeft te zijn. Daarom kun je morgen (donderdag 8 december) in een glazen box op de Zuidas kennismaken met het bedrijf via een Sollicitatie To Go. Door in gesprek te gaan met een hologram.

Van onze redactie 7 december 2022

Accountants personeel solliciteren

Schaarste maakt creatief. Om aan personeel te komen gaat acountantskantoor JAN© morgen met een glazen box op het Gustav Mahlerplein in Amsterdam staan om sollicitatiegesprekken te voeren. Potentiële kandidaten gaan daar niet in gesprek met een HR-adviseur, maar met een hologram.

Interesse in accountancy en finance neemt af

Net als in veel andere sectoren van de arbeidsmarkt is er ook een tekort aan arbeidskrachten in de accountancy. Een schrijnend tekort zelfs, zo kwalificeerde website Accountant.nl al in februari van dit jaar de situatie. De interesse in het vak neemt af onder jonge Nederlanders terwijl tegelijk steeds meer behoefte is aan accountants en andere finance-specialisten. Een mogelijke oplossing ziet de branche in het aantrekken van professionals uit landen als Servië.

Lees ook: Omgekeerd solliciteren: vijf grote werkgevers laten zich van beste kant zien

Accountants willen groeien met meer dan 20 procent

Een analyse van AccountantsVanmorgen liet zien dat de vier grote acountantskantoren van Nederland het komende jaar meer dan 2000 nieuwe medewerkers willen werven, een groei van meer dan 20 procent.

In dat speelveld wil JAN© zich onderscheiden door het sollicitatieproces op zijn kop te zetten. Eerder deed het kantoor dat bijna letterlijk door als werkgever te solliciteren bij mogelijke werknemers. Nu probeert JAN© door een sollicitatie to go op de Zuidas met een hologram de interesse te wekken van kandidaten.

JAN© vindt dat solliciteren niet een langdradig, saai proces hoeft te zijn. Volgens het bedrijf biedt de procedure vooral voordelen. Het is een laagdrempelige manier om in contact met elkaar te komen. De geschatte gespreksduur zal vijf minuten zijn, waarbij de kennismaking het belangrijkst is. Door gebruik te maken van een hologram kan in korte tijd contact worden gelegd met een geschikte gesprekspartner.

Lees ook: Startup van de Week: HEREweHOLO laat je als hologram een presentatie of pitch geven

Wervingscampagnes steeds agressiever

Het wordt steeds lastiger voor mkb-kantoren als JAN© te concurreren op de arbeidsmarkt met de grote spelers, waartoe het bedrijf niet behoort. De wervingscampagnes worden steeds agressiever om zo veel mogelijk van de ambitieuze jonge accountants binnen te hengelen. Sjoerd Heijmans van remote detacheerder Becky adviseert de kleinere kantoren te focussen op het bieden van een plezierige werkomgeving met een strakke organisatie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws