Nieuws Arbeidsmarkt

Oproep aan tech-talent VS: 'Vergeet Silicon Valley, kom naar Eindhoven'

Vergeet Silicon Valley, kom naar de regio Eindhoven. Dat is samengevat de boodschap die tech-talenten in de Verenigde Staten krijgen voorgeschoteld in advertenties op sociale media. Brainport ruikt haar kans om kenniswerkers naar de regio te halen nu president Trump de uitgifte van werkvisa opschort.

Bart-Jan van Rooij (ED) 13 juli 2020

Brainport eindhoven tech vs

Koning Willem-Alexander afgelopen oktober tijdens de opening van Brainport Industries Campus (BIC). Foto: ANP

De teller stond vrijdagavond op 1.282. Allemaal Engelstalige vacatures die, coronacrisis of niet, zeer moeilijk in te vullen zijn. Nu de Verenigde Staten de grenzen voor nieuwe kennismigranten sluit, ziet Brainport het als uitgelezen kans ze naar Nederland te halen. ‘Stop het wachten op die Amerikaanse droom’, luidt het motto van de campagne die Brainport Eindhoven deze week op Instagram lanceerde: ‘Come to where the magic happens’.

''Ondanks de werkloosheid in sommige sectoren blijft de vraag naar personeel bij high tech-bedrijven hoog''

Emiel Kuijpers, Brainport

Knappe koppen uit buitenland

De Instagram-advertentie duikt op rond de universiteitssteden in de Verenigde Staten, zegt marketingmanager Emiel Kuijpers van Brainport tegen het ED. ,,Ondanks de werkloosheid in sommige sectoren blijft de vraag naar personeel bij high tech-bedrijven hoog”, zegt Kuijpers. De advertenties zijn vooral gericht op technisch afgestudeerden en IT-werknemers. Door de stap van de VS worden naar schatting honderdduizenden werknemers uit het buitenland in de VS geweerd. Het gaat onder meer om het visum voor hooggeschoolde werknemers.

Het is niet de eerste keer dat Brainport gericht in het buitenland op zoek gaat naar ‘knappe koppen’. Eerder gebeurde dat al in de Mexicaanse studentenstad Guadalajara.

Lees ook: Einde Silicon Valley als innovatieleider nabij: Eindhoven de opvolger?

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.