Nieuws Arbeidsmarkt

Wie wordt de beste én snelste glazenwasser van Nederland?

De zoektocht naar de beste en snelste glazenwasser van Nederland is gestart. Op 10 november bereikt de zoektocht zijn hoogtepunt tijdens de Schoonmaak Vakdagen in Expo Houten waar glazenwassers uit heel het land strijden om twee titels: De beste glazenwasser van Nederland en de snelste glazenwasser van Nederland.

Van onze redactie 4 november 2021

Glazenwasser

Foto: Shutterstock.

Deelnemers aan het officiële NK Glazenwassen powered by Unger gaan op verschillende onderdelen de strijd met elkaar aan. De beste glazenwasser van Nederland combineert vakmanschap met precisie en veiligheid. Een professionele vakjury beoordeelt de deelnemers op veiligheid, vaardigheid en vakmanschap, effectiviteit en tempo en ergonomie op de onderdelen ladder, hoogwerker en de methodiek glasbewassing. De competitie is een ode aan het vakmanschap waar alleen deelnemers met de vakdiploma glasbewassing en de benodigde certificaten aan mee mogen doen.

NK Snel Glazenwassen

Na het daverende succes van het NK Snel Glazenwassen in 2019 krijgt ook deze competitie zijn vervolg tijdens de Schoonmaak Vakdagen. Vakmanschap staat minder centraal, maar kwaliteit, snelheid en precisie zijn wel dé bepalende factoren om betiteld te worden als ‘Snelste glazenwasser van Nederland’. In verschillende tijdblokken strijden glazenwassers tegen zichzelf en de klok. Er worden strafseconden opgeteld bij druipers, strepen en missers. De tien beste glazenwassers kwalificeren zich voor de Grande Finale die start om 16.00 uur.

"Hoe vaak komt het nu voor dat je een prijs kunt verdienen met het werk, waar je dag in dag uit trots op bent?"

Rik van der Woerd, GlazenwasserApp.nl

Rik van der Woerd van GlazenwasserApp.nl, die betrokken is bij het NK Snel Glazenwassen kijkt reikhalzend uit naar de competitie. ,,Hoe vaak komt het nu voor dat je een prijs kunt verdienen met het werk, waar je dag in dag uit trots op bent? Dit is een uniek evenement waar vakmanschap, zelfs met een kleine knipoog, centraal staat!”

Partners van het NK Glazenwassen zijn brancheorganisatie Schoonmakend Nederland en marktleider van glasbewassingsproducten Unger. Het NK SnelGlazenwassen wordt mede mogelijk gemaakt door GlazenwasserApp.nl, Go Cleaning en i-team Global. Clean Totaal en Schoonmaak Journaal zijn de mediapartners.

De beste en snelste schrobbers van Nederland liggen verschillende prijzen klaar. Zo zijn er geldprijzen te verdienen en maken deelnemers aan het NK Glazenwassen Powered by Unger kans op het beste glazenwassersmateriaal van dit moment, beschikbaar gesteld door Unger. Daarnaast stellen ook Go Cleaning en i-team Global prijzen beschikbaar voor het NK Snel Glazenwassen waarmee het werk efficiënter en fysiek minder belastend wordt uitgevoerd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws