Nieuws Arbeidsmarkt
Als ziekteverzuim een te grote kostenpost wordt, wat is dan jouw aanpak?
Het ziekteverzuim onder werknemers van bedrijven en overheid was in het eerste kwartaal van 2023 5,7 procent en dat is vergeleken met de voorgaande jaren nog steeds hoger. Wat te doen als dat - letterlijk - ten koste gaat van je bedrijfsvoering?

In het eerste kwartaal van 2023 verzuimden werknemers opnieuw het meest in de bedrijfstak gezondheids- en welzijnszorg (8,1 procent). Een jaar eerder was dit in het eerste kwartaal 8,9 procent.
In de financiële dienstverlening lag het ziekteverzuim het laagst (3,4 procent) in het eerste kwartaal van 2023. Lange tijd was dat de horeca. In het eerste kwartaal van 2022 nam het verzuim daar echter flink toe, tot 6,0 procent, in het eerste kwartaal van 2023 nam het verzuim weer af tot 4,3 procent, wat nog altijd stevige percentages zijn.
Lees ook: Explosieve toename langdurig verzuim: 'Schakel eerder arbodienst in'
Ziekteverzuim: jouw aanpak?
Voor veel ondernemers vormt de uitval van personeel een grote kostenpost en het kan de continuïteit van een bedrijf (en de economie) in gevaar brengen. Wat te doen? Heb je zo'n situatie meegemaakt en wil je je verhaal vertellen, stuur ons dan een mail: redactie@deondernemer.nl.
De Ondernemer realiseert deze maand een nieuwe serie artikelen hierover, juist ook om collega-ondernemers hiermee op weg te helpen.