Nieuws Arbeidsvoorwaarden

Vakantiedagen personeel: dit moet je weten over verlofdagen

Personeel heeft recht op vakantie en vakantiedagen. Maar wat zijn de regels omtrent het opnemen van verlof, het verschil tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen en hoe ziet het met het aanvragen van verlof door je personeel? In dit overzichtsartikel alles wat je moet weten over vakantiedagen.

Van onze redactie 1 juli 2020

Vakantiedagen verlof personeel rechten werknemer

Overzicht regels vakantiedagen

  • Vakantie verplicht opnemen door je werkgever: mag dat?
  • Hoeveel vakantiedagen heb je per jaar?
  • Verschil tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen
  • Uitbetalen van vakantiedagen: wat zijn de regels?
  • Mag een zieke werknemer op vakantie zonder vakantiedagen op te nemen?

Vakantie verplicht opnemen door je werkgever: mag dat?

Als werkgever kan er nu minder werk zijn, als oplossing verplichten om werknemers vakantie op te laten nemen is niet toegestaan. Wel kan het zo zijn dat er ruimte zit in het laten opnemen van de zogeheten ADV-uren. Dat is afhankelijk van de afspraken die zijn gemaakt in CAO en/of contract.

Hoeveel vakantiedagen heb je per jaar?

Op hoeveel vakantiedagen heeft een werknemer recht per jaar? Dat verschilt van een aantal zaken. Minimaal heeft een werknemer recht op vier keer 40 uur, ofwel 20 vakantiedagen per jaar. Deze hoeveelheid geldt bij een fulltime contract.


Verschil tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen

Een werknemer heeft meestal zowel wettelijke als bovenwettelijke vakantiedagen. Wettelijke vakantiedagen zijn de dagen die minimaal door de wet verplicht zijn. Bovenwettelijke vakantiedagen zijn extra vakantiedagen die in een contract of cao zo zijn bepaald. Hoeveel dit er zijn verschilt van de branche en of het bedrijf.

Belangrijk om te weten is dat er een verschil is in regels tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen. Daarbij kun je denken aan het uitbetalen van die vakantiedagen en aan het meenemen van de vakantiedagen naar een volgend kalender jaar. Hoe de regels tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen verschillen lees je in dit artikel.

Uitbetalen van vakantiedagen: wat zijn de regels?

Vakantiedagen mogen niet zomaar worden uitbetaald in Nederland. Er zijn twee situaties waarop vakantiedagen wel mogen worden uitbetaald:

  1. Wanneer de werknemer vraagt om het uitbetalen van bovenwettelijke vakantiedagen en dit in zijn of haar contract is opgenomen als optie óf in de cao staat
  2. Bij het einde van de contractduur is het verplicht om de overige vakantiedagen uit te betalen

Meer weten over het uitbetalen van de vakantiedagen en hoeveel belasting erover betaald moet worden? In dit artikel leggen we uit hoe dit precies werkt.

Mag een zieke werknemer op vakantie zonder vakantiedagen op te nemen?

Een langdurig zieke werknemer mag natuurlijk ook gewoon op vakantie gaan. Of je deze dagen ook mag aftrekken van het ziekteverlof is afhankelijk van een aantal omstandigheden. Bij de wettelijke vakantiedagen is het zo dat je deze niet zomaar mag afboeken van je werknemer, daarvoor moet hij of zij toestemming geven. Dus hierover in overleg gaan is het devies. Bij bovenwettelijke vakantiedagen is het zo dat het afboeken van vakantie tijdens ziekte waarschijnlijk al is afgesproken in een cao of contract. Hier vind je een overzicht van alle regels omtrent een zieke werknemer die op vakantie wil.