Nieuws Personeel

AZC-haters bundelen krachten

Pim Lindeman 4 februari 2016

Azchaters1065

Anti-vluchtelingenclubs uit verschillende delen van Nederland werken steeds meer samen om de komst van azc's te voorkomen. De politie maakt zich hier grote zorgen over. Wijkagenten zoeken de actievoerders thuis op om hen te ontmoedigen. Dat meldt het AD.

De politie constateert dat actiegroepen zich niet langer tot de eigen regio beperken en vaker overleggen over de te voeren strijdwijze.

Zo houdt de politie in Enschede de groep DTG (Demonstranten tegen Gemeente) nauwlettend in de gaten. "Zij demonstreerden in het begin alleen tegen de komst van een azc naar hun stad, maar onlangs doken ze op in Apeldoorn. En nu kondigen ze aan naar Utrecht te komen. En dat is maar één voorbeeld", zegt Janny Knol, politiechef van het district Twente.

De nationale politie volgt op Facebook de activisten uit verschillende plaatsen die oproepen elkaar te steunen. Van plaatsen waar ongeregeldheden worden verwacht, wordt de burgemeester ingeseind. Naast de aanhangers van AZC Alert houdt de politie Pegida en de NVU (Nederlandse Volksunie) in de gaten.