Nieuws Personeel

Banenafspraak 'Flevoland Werkt' op koers

Dankzij Flevoland Werkt zijn er in de periode januari 2013 tot en met het derde kwartaal van 2015 in Flevoland 194 banen bijgekomen voor mensen met een arbeidsbeperking. Waarvan 119 het laatste jaar, meldt de Stentor.

Van onze redactie 4 april 2016

Uwv werkzoekende werkloosheid

Onder de noemer Flevoland Werkt werken de gemeenten Dronten, Noordoostpolder, Urk, Lelystad en Almere samen met uitkeringsinstantie UWV en werkgevers en werknemers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. Het doel is dat er eind dit jaar voor deze mensen 400 extra banen zijn, waarvan 250 in de marktsector en 150 bij de overheid en het onderwijs. Het project ging in januari 2013 van start. In 2015 zijn er naar verhouding vier keer meer banen bijgekomen voor de doelgroep dan in de twee jaar daarvoor.

Groeispurt"Met de recente groeispurt in het achterhoofd is de doelstelling van vierhonderd extra banen voor Flevoland eind dit jaar haalbaar", zegt Nol Kliffen van het UWV-district Utrecht-Flevoland. "De banenafspraak werpt in Flevoland steeds meer vruchten af. Maar partners in het Regionaal Werkbedrijf moeten doorgaan op de ingeslagen weg en de samenwerking verder versterken."

Volgens Kliffen moeten vooral de overheid en het onderwijs vaart gaan maken. Wat dat betreft, wijkt Flevoland niet af van het landelijke beeld.