Nieuws Personeel

Bauhaus in Hengelo heeft 140 man nodig

De gemeente Hengelo heeft de grond overgedragen. Daarmee is de weg nu vrij voor de komst van Bauhaus.

Van onze redactie 22 april 2016

Bouw1thinkstock

De vacature voor de bedrijfsleider staat inmiddels op de website van Bauhaus Nederland, de gemeente heeft het terrein overgedragen en de grondwerkzaamheden zijn begonnen: de bouw van de bouwmarkt Bauhaus op het Plein Westermaat kan snel beginnen. Volgend voorjaar heeft de opening plaats.

Het wordt een winkelcomplex voor doe-het-zelvers met een oppervlakte van 15.500 vierkante meter, inclusief een tuincentrum en een drive-in voor grote en zware bouwmaterialen. In totaal bijna drie voetbalvelden groot. Bauhaus is goed voor 140 fulltimebanen. "En verder nog honderd indirecte banen, zoals de beveiliging en de schoonmaak", aldus een woordvoerster.

Werkplein TwenteWethouder Mariska ten Heuw gaf eerder al aan dat Werkplein Twente (de samenwerking van de gemeente en de uitkeringsinstantie UWV) gaat helpen bij de personeelsvoorziening, waarbij waar mogelijk werkzoekenden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet als medewerker. Van de bedrijfsleider wordt in elk geval 'flexibele inzetbaarheid' gevraagd, want de Hengelose vestiging is straks zeven dagen per week geopend.

VertragingGroningen heeft sinds september de eerste Nederlandse vestiging. Net als in Hengelo hebben daar de branchegenoten via juridische procedures voor vertraging gezorgd. Zo komt de nieuwe bouwmarkt vlakbij de ook op Plein Westermaat gevestigde Praxis, die weinig voelt voor een concurrent in de directe nabijheid. Op de website Retailwatching.nl zegt Bauhaus-directeur Matthieu Moons: 'We zijn blijkbaar een bedreiging voor die partijen. Het kost hen geld, maar levert alleen wat tijdwinst op.'

Maar de doelstelling om jaarlijks één of twee filialen te openen blijft overeind, zegt Moons. Op dit moment staat, behalve Hengelo, een nieuwe bouwmarkt in Venlo op het programma. Succes verzekerd, meldt de Bahausbaas in Retailwatching: 'Consumenten zijn op zoek naar een andere bouwmarkt. Wij willen die ander zijn.'

LocatieBij de keuze van nieuwe locaties kijkt Bauhaus naar bereikbaarheid en bekendheid van de vestigingsplek in de regio. 'We willen op een toplocatie zitten, zo zitten we in Groningen en straks ook in Hengelo naast IKEA', aldus Moons. Oorspronkelijk zou op de plek langs de spoorlijn Hengelo-Almelo een meubelboulevard komen. Omdat het bouwvlak van de bouwmarkt werd gewijzigd, werd een procedure bij de Raad van State mogelijk. Die werd gevoerd onder leiding van Praxis. Die zei onder meer te vrezen voor verstopte aanvoerwegen en parkeeroverlast. De Raad veegde de bezwaren in oktober van tafel.

Foto: Thinkstock