Nieuws Personeel

Bloemist een dag vrij, huwelijk gered

Jitske-Sophie Venema | Foto: Sanne Donders 21 januari 2016

Corhofman1065

Over het huwelijk van de Rotterdamse bloemisten Cor en Anita Hofman hoeft niemand zich meer zorgen te maken. Het tweetal is weer smoorverliefd na een dagje uit. Zijn vrouw moest wel eerst dreigen bij hem weg te lopen, zo kon iedereen op een briefje op de winkeldeur lezen, schrijft het AD donderdag.

"Mijn vrouw zei tegen mij: als je nou geen dag vrij neemt, ga ik op zoek naar een andere vent! Dus ben ik vandaag, 19 januari, gesloten. Cor." Het briefje dat aan de dichte winkel geplakt hing, is razendsnel het internet overgevlogen. Tienduizenden mensen leefden mee met het huwelijk van de Rotterdamse bloemist, maar hij had niets in de gaten.

Voor geen goud kwijtWant Cor Hofman (62) had eieren voor zijn geld gekozen. Hij wil zijn vrouw voor geen goud kwijt na een huwelijk van 42 jaar en dus sloot hij voor één dag de winkel en zette hij zijn telefoon uit. Hij verraste zijn Anita (59) met een uitgebreide date. Met succes, ze blijft bij hem.

Bloemenveiling"Op dat ene vrije dagje kan ik natuurlijk niet naar Zuid-Frankrijk met mijn meisje. Dus liepen we om half negen 's morgens al door het Belgische Brasschaat en winkelden daarna in Antwerpen," blikt Cor tevreden terug op hun unieke date. "Onze biologische klok is vroeg afgesteld hè, ik sta elke dag om half vijf op om naar de bloemenveiling te gaan."

Hilarisch briefjeEen koppel dat uit eten gaat, winkelt en rondstruint: het lijkt alledaags, maar dat is het voor de Hofmans niet. Het hilarische briefje geeft een inkijkje in de wereld van eenmanszaken. Dit soort ondernemers besteedt heel veel tijd aan de winkel en houdt weinig tijd over voor een privéleven. "Cor is altijd aan het werk, van 's ochtends héél vroeg tot na sluitingstijd, het hele jaar rond," zegt Anita. "Niet omdat ik slecht kan stilzitten of verknocht ben aan mijn werk, maar zodat ik de eindjes aan elkaar kan knopen," vult Cor aan.

Jarenlang was zondag de enige dag waarop Cor tijd had voor zijn vrouw en dochter, totdat de naastgelegen supermarkt en drogist die dag de deuren open gooiden. "Dat merkte ik direct aan mijn omzet; mensen deden niet meer op zaterdag, maar op zondag boodschappen. Ik móet die zondag wel open zijn om rond te komen."

Die noodzaak betekent niet dat hij met tegenzin tussen de bloemen staat. Zeker niet: Cor is altijd aan het fluiten en grappen. Anita moppert evenmin, ze weet dat het niet anders kan. ,,Maar we zijn al ruim 15 jaar niet op vakantie geweest en dan zeg ik wel eens zuchtend tegen hem: kon je maar even vrij zijn."

VerlangenDat Cor deze week totaal onverwacht besloot gehoor te geven aan haar verlangen, vindt ze 'fantastisch'. En of ze haar man écht had verlaten als hij haar dreigement niet serieus had genomen? "Ben je gek", schudt ze haar hoofd. "Ik zou me geen raad weten zonder Cor."

De harde werker verovert nog regelmatig haar hart. Nooit eerder met een vrije dag, maar wel met, hoe kan het ook anders, bloemen.