Nieuws Personeel

Blogtop5: Factureren, zo doe je dat

Factureren, daar houden we van als ondernemers. Met dit onderwerp weet Arjan Nieuwbeerta de nummer 1 te bereiken in onze blogtop5: '6x wat je nog niet wist over factureren'. Benieuwd naar de rest van de top 5? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

De Ondernemer 4 november 2016

Bookkeeping 615384 1920 1

1. 6x wat je nog niet wist over factureren - Arjan Nieuwbeerta Als innovatieve ondernemer met moderne ideeën, kun je het eigenlijk niet maken je papierwerk niet te optimaliseren. Voor het neerzetten van een herkenbare merkidentiteit is je uniformiteit namelijk bepalend voor de algemene indruk die je achterlaat. Een goed geklede, verzorgde ondernemer, op de hoogte van de laatste trends in het vakgebied bij je op kantoor aan tafel, die je vervolgens een slordige factuur vanuit Word stuurt? Dit zal jou voortaan niet meer gebeuren!

2. Hoe krijg ik meer volgers op Twitter? - Sanne CramerJe hebt een Twitteraccount en verstuurt tweets. Dan wil je ook graag dat de tweets gelezen worden! Hiervoor heb je volgers nodig. Liefst niet een paar, maar een heleboel. Hoe bouw je nou je volgers op? In deze blog een aantal tips waar je direct mee aan de slag kunt gaan.

3. Cybercrime: spreken is zilver en zwijgen is lood - Martijn van Lom"Onze data zijn gestolen, ook van onze klanten." Stilte. "Als we het stilhouden, wat is de kans dat iemand daar dan achter komt?" Zomaar een conversatie uit een boardroom van een willekeurige onderneming. Geen fictieve conversatie en helaas ook geen fictieve vraag. Wel een foute, kortzichtige vraag.

4. Het belang van functieprofielen bij je HR-strategie - Noortje HendrikxEen belangrijk onderdeel van het HR-beleid is het opstellen van functieprofielen. Dat helpt je bij de zoektocht naar de meest geschikte kandidaat voor je vacature. Maar ook op strategisch niveau kun je niet zonder functieprofielen. Waarom is dat? Wat staat er in een functieprofiel? En hoe stel je ze op? HR- en payrollbureau Tentoo legt in dit gratis whitepaper uit hoe helder omschreven functieprofielen jouw organisatie structuur geven.

5. Einde fiscale huurkostenaftrek: hoe zit het precies? - Paul NielenDe Hoge Raad besliste op 12 augustus dat een ondernemer de huur van de woning als kosten in mindering mag brengen. Goed nieuws voor de hurende ondernemer! Helaas is dit goede nieuws van korte duur: de staatssecretaris bereidt een wetswijziging voor.