Aangeboden door Next Venue

Branded Content Personeel

Vergaderen 2.0: de Mauritskazerne maakt van vergaderen een ware foodbeleving

‘Even lekker vergaderen’, heeft niemand ooit gezegd. Maar met een bezoek aan de Mauritskazerne in Ede krijgt vergaderen een geheel nieuwe betekenis. Hier vergader je in de Mush Room, Sweet Room of Potato Room en laat je je zintuigen prikkelen in de Tasting Room. Inspiratie, creativiteit en lekker eten gegarandeerd.

Esmee Weerden 28 augustus 2023

1266 tych tastingroom 230421

Omringd door gebak en snoep of de oer-Hollandse aardappel: de vergaderruimtes bij de Mauritskazerne op loopafstand van station Ede-Wageningen zien er smakelijk uit. De keuze voor het foodthema is geen toeval. De evenementenlocatie ligt middenin Regio Foodvalley; een samenwerkingsverband tussen verschillende gemeenten, waarin het draait om lokaal gezond voedsel produceren. En dat proef je op je bord in de Mauritskazerne. ,,In onze Tasting Room bieden wij aan maximaal 38 personen een 360 graden smaakbeleving”, vertelt Anne de Waal, Marketing Manager. ,,Je zit in deze ruimte aan hoge tafels rondom kookeilanden. Op de wanden projecteren we content over voedsel, waar de koks ter plekke mee koken. Zie het als een lekkere break tijdens je vergadering of juist als een mooie afsluiting.”

“Door gasten te laten kijken, proeven, ruiken en voelen, beleven ze een programma veel intenser”

Smakelijke combinatie

,,Door gasten te laten kijken, proeven, ruiken en voelen, beleven ze een programma veel intenser”, vervolgt De Waal. ,,Het leuke is dat je het zo groot kunt maken als je zelf wilt. Je kunt het houden bij één tasting of een combinatie maken van drie verschillende. Naast de Tasting Room bevindt zich een compacte horecakeuken. Zo kunnen we uit het zicht alle voorbereidingen voor jouw programma treffen.” De combinatie van vergaderen en proeven maakt de locatie uniek, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het alleen bij vergaderen te houden. De Waal: ,,We hebben alle faciliteiten in huis die je van een professionele vergaderlocatie mag verwachten. Denk aan de juiste audio- en videotools, grote schermen waarop je kunt schrijven en zelfs apparatuur waar je een webinar of online talkshow mee kunt hosten.”

Lokale betrokkenheid

Terug naar de Tasting Room, waar de Mauritskazerne naast een smaakbeleving ook een lokale beleving neer wil zetten. De Waal: ,,Terwijl je aan het kookeiland zit, zie je op de videowall boeren uit de omgeving vertellen over het voedsel dat ze produceren. Datzelfde voedsel serveert een bekende chef-kok vervolgens aan de groep uit. Wat je eet en drinkt heeft dus geen wereldreis afgelegd. We vinden het belangrijk om de lokale bevolking erbij te betrekken en op deze manier bij te dragen aan een circulaire economie.”

“We vinden het belangrijk om de lokale bevolking erbij te betrekken en op deze manier bij te dragen aan een circulaire economie”

Van kazerne tot foodontmoetingsplek

Ook circulair is het pand zelf. De Waal: ,,De Mauritskazerne is in neo-renaissancestijl gebouwd in 1904. De statige entree, hoge plafonds en grote boogramen zijn hiervan nog het bewijs. Ooit was de locatie een uitvalsbasis voor soldaten in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Nu worden er vergaderingen en evenementen tot 350 gasten georganiseerd. De locatie heeft een industriële uitstraling, waarvoor bestaande materialen zijn gebruikt, en een A++++ energielabel. Vrij uniek voor een rijksmonument.”

Ga voor meer informatie en het boeken van vergaderruimtes naar: www.mauritskazerne.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws