Nieuws Personeel

CasaTrend sluit winkel

Jan-Dirk Verheij 19 januari 2016

Casatrendwoonwinkel1065

Het Sliedrechtse CasaTrend sluit de megastore op bedrijventerrein Nijverwaard. Daarvoor komen meerdere kleinere winkels in de plaats, wellicht ook buiten Sliedrecht. "Tijden zijn veranderd.'' Dat meldt het AD dinsdag.

Dat consumenten tegenwoordig liever vanuit de luie stoel online nieuwe spullen bestellen, is de belangrijkste reden voor directeur Perry de Koning om de koers te wijzigen. ,,Tijden zijn veranderd, zeker de laatste 2 jaar gaat het ontzettend hard," vertelt de 49-jarige ondernemer uit Papendrecht.

Omdat De Koning er niet zeker van is dat er op termijn überhaupt nog winkels bestaan zoals wij die kennen, wil hij niet zoals in 2007 een huurovereenkomst voor 10 jaar aangaan met de eigenaar van het 7000 vierkante meter grote onderkomen op Nijverwaard. ,,En ook een lagere huur was onbespreekbaar. Hij wilde geen water bij de wijn doen. Dan houdt het op, hoewel we het afgelopen jaar gewoon winst maakten. Maar door alle ontwikkeling is vooruitkijken als ondernemer bijna niet meer mogelijk."

KortingenHet huidige contract van De Koning eindigt op 1 april 2017. Tot die tijd blijft de woonwinkel gewoon open. Veel producten zijn tot die tijd met fikse kortingen verkrijgbaar.

De Papendrechter zegt dat het merk CasaTrend blijft bestaan. Hij hoopt straks enkele kleinere winkels te openen. Met een beperkt aantal producenten waarvoor klanten volgens hem nog wél naar de winkel komen, zoals een bankstel of een bed. De Koning heeft daarvoor twee andere panden in beeld die hij al op Nijverwaard heeft. ,,Maar wie weet ook wel Dordrecht of Rotterdam."

ContractenDe ondernemer geeft aan dat hij de drie werknemers met een vast contract in dienst houdt. Voor de 13 jaarcontractanten geldt dat (waarschijnlijk) niet.

In CasaTrend huist sinds 2011 Sterk@Werk, een lunchroom gerund door verstandelijk gehandicapten. ,,We zijn hard op zoek naar een nieuwe locatie," zegt Liesbeth van Lit. ,,We zijn in gesprek met de gemeente Sliedrecht. Alle ongeveer 20 jongeren blijven sowieso bij ons werken, we hebben nog twee vestigingen."

Geen internetshopCasaTrend 2.0 wordt zeker geen internetshop, verzekert De Koning. ,,Ik kijk mensen veel liever in de ogen. Vorige week belde bijvoorbeeld een man uit Zwolle die een bed wilde bestellen dat hij op de website had gezien. 'Dat doe ik niet,' zei ik tegen hem. 'Ik weet je gewicht niet, wat je te besteden hebt. Kwam hij toch maar naar de winkel. Behalve een nieuw bed nam hij ook nog een bankstel en eetkamerstoelen mee."