Nieuws Personeel

Dag Van Het Werkplezier zet stress in positief daglicht

Wie kent het niet: stress. Iedereen heeft het over stress, iedereen kent stress, maar niemand wil stress. En al helemaal niet als je aan het werk bent. Meestal wordt werkstress als negatief ervaren: gejaagd zijn, vloeken en tieren als je koffie morst, water tot aan je lippen, slapeloze nachten. Maar kan stress ook positief zijn?

Van onze redactie 31 maart 2016

MWMP

Jazeker. Oók op het werk. Dat vinden psychologen Selmar Wesselink en Ferry de Wit. Zij hebben het initiatief genomen tot de eerste Dag Van Het Werkplezier die op vrijdag 22 april in het Muziekcentrum Enschede gaat plaatsvinden. De missie van deze dag is om duidelijk te maken dat stress niet altijd negatief is. En jou te helpen hoe jij en je organisatie stress juist kunnen gebruiken om de beste werknemer of werkgever te zijn.

Positief omgaan met stressIn Nederland ervaren 1 miljoen mensen, dat is 1 op de 7 werknemers, negatieve werkstress. Zij lopen het risico om in een burn-out terecht te komen. Mensen in Twente en de Achterhoek kampen zelfs met chronische stress. Wesselink en De Wit streven ernaar om het werkklimaat binnen organisaties te veranderen. Ze benadrukken daarbij het belang van ‘positief omgaan met stress’. Het thema wordt in hun ogen te vaak negatief belicht. Het ambitieuze doel van de twee organiserende psychologen is dat in 2025 het thema ‘minder werkstress, meer plezier’ bovenaan de agenda van elke organisatie staat.

Presentaties, discussies en inspiratiessessiesDe eerste stap daartoe is de Dag Van Het Werkplezier. Het programma op 22 april bestaat uit presentaties, discussies en inspiratiessessies. Allemaal gericht op minder negatieve stress en meer werkplezier. Hoe gaat jouw lichaam om met stress, hoe praat je over stress met collega’s en hoe bereik je een positieve werksfeer? Voor al deze vragen krijg je antwoorden en oplossingen. Vanaf 9.00 uur is de inloop, er is een ochtend- en een middagprogramma met tussendoor een lunch. Vanaf 16.00 uur begint de borrel.

Benieuwd wat stress eigenlijk is en hoe jij het positief kunt inzetten? In welke laag van je organisatie je ook zit: kom langs en neem je collega’s mee.

22 april, Muziekcentrum Enschede9.00 uur – 17.00 uur. Kosten 19,95 euro, inclusief catering

Meer informatie: www.dagvanhetwerkplezier.nl. Aanmelden kan tot 15 april.

Foto: MWMP