Nieuws Personeel

Demcon neemt Eindhovense spin-off over

Het Enschedese technologiebedrijf Demcon heeft Optimal Forming Solutions overgenomen. Deze spin-off van de TU Eindhoven heeft een herprogrammeerbare mal ontwikkeld waarmee relatief snel en goedkoop enkelstuks producten zijn te maken.

Bert Hellegers | Foto: Annina Romita 9 mei 2016

Demcon annina romita

“De techniek zit in tussen het frezen, waarbij je materiaal uit een massief blok wegneemt, en het 3D-printen, waarbij je juist materiaal opbouwt”, aldus oprichter Sebastiaan Boers van Optimal Forming Solutions. “Je zou er schoenen die precies op maat passen mee kunnen maken, of custom-made verpakkingen voor het transport van hoogwaardige apparatuur. Als de tool eenmaal is ingesteld, kun je er snel een serie producten mee maken. Dat is een voordeel ten opzichte van het langzamere 3D-printen. Een voordeel ten opzichte van frezen is dat je geen afval hebt.”

TechnologieDirecteur Dennis Schipper van Demcon is blij met de nieuwe aanwinst. “De eerste keer dat we een spin-off van de TU Eindhoven overnemen. Het is voor ons belangrijk om naast de Universiteit Twente ook contact te onderhouden met de TU Eindhoven. We hebben sinds 2011 een vestiging in Eindhoven en die groeit snel. Voor de aanwas van nieuwe medewerkers zijn we ook op Eindhoven aangewezen.” Inhoudelijk past Optimal Forming Solutions eveneens goed bij Demcon, stelt Schipper. “Deze technologie vergt een hightech machine, die wij verder kunnen ontwikkelen en bouwen.”