Nieuws Personeel

Deze ondernemer bezit alle cafés in Numansdorp

Precies 7 jaar geleden begon hij in Numansdorp met café Winners. Nu is Vincent Goudswaard een horecamagnaat, de eigenaar van alle cafés in het dorp, schrijft het AD.

Jasper van Everdingen 31 mei 2016

Vincent Goudswaard

De huidige kasteleins van de drie kroegen sloten zondagavond in 't Tonnetje, het kleine café aan de Havenstraat van Arie-Frans van der Ree en Lisa Smith, een episode af. Ad Wesdorp en zijn vrouw Linda stonden afgelopen vrijdag voor de laatste keer achter de bar van De Vrije Wereld. Vanaf morgen neemt Vincent Goudswaard, samen met twee compagnons, ook 't Tonnetje en De Vrije Wereld over.

Eigen conceptZij die in een van de cafés een vaste barkruk hebben, kunnen volgens de nieuwe eigenaar gewoon op hun plek blijven zitten. Wel krijgt elk etablissement een duidelijk eigen concept. De Vrije Wereld is voortaan af te huren voor (thema)feesten en partijen en gaat alleen nog op zondag open. ,,Ook vanwege de mooie tuin, die we verder gaan opknappen'', vertelt Vincent Goudswaard, de nieuwe horecamagnaat van het dorp.

Tradiotioneel bruin café In 't Tonnetje verandert vrij weinig. ,,We maken er juist weer een traditioneel bruin café van met een dorpsfunctie." Winners, het café waar hijzelf de afgelopen jaren zijn hart aan verpand heeft, blijft zich richten op de jeugd en verenigingen.

Het belangrijkste dat mensen volgens Goudswaard kunnen verwachten, is dat er in elk geval altijd één café in het dorp is open . ,,Zodat mensen altijd een plek hebben, of het nu café A, B of C is, waar ze een drankje kúnnen doen. En het maakt niet uit in welke kroeg je gaat zitten. Je bent altijd welkom'', zegt Goudswaard.

BindingZelf zal hij nog steeds het meest in Winners te vinden zijn. ,,Omdat mensen dat gewend zijn. Men is geloof ik bang dat ik van het toneel verdwijn, maar dat is zeker weten niet zo. Ik vind het veel te leuk om achter de bar te staan. Dan heb je meer binding met de mensen."

DorpsfeestAls volgende week in Numansdorp weer de Buitensluisse Paardenmarkt wordt gevierd, zullen niet alle horecazaken open zijn. Het jaarlijkse dorpsfeest krijgt -mede door strengere veiligheidseisen- een andere opzet. Dat was al het geval tijdens '300 jaar Paardenmarkt'.

,,Nu wordt alles in de dorpshaven gecentreerd op één punt, waar veel betere controle is'', zet Vincent Goudswaard uiteen. ,,We bouwen aan een nieuwe traditie, die misschien nog jaren mee kan, in plaats van dat het in het centrum te gevaarlijk of te groot wordt."