Nieuws Personeel

Directeur Zelfstroom: 'De groei heeft ons beetje overvallen'

En wéér moet hij op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte. Het bedrijf Zelfstroom van oprichter en directeur Bram Leijten groeit tegen de klippen op en moet opnieuw verkassen. Een nieuwe plek in Den Bosch is al in beeld.

Wouter ter Haar | Foto: Marc Bolsius 22 december 2016

Zelfstroom

Zelfstroom ging in 2014 van start met de verkoop én verhuur van zonnepanelen aan consumenten. Het bedrijf heeft nu zo'n 2.000 klanten en een omzet van 9 miljoen euro. Bram: ,,Steeds meer mensen zien ons concept - toegang krijgen tot zelfopgewekte energie - zitten. Zij zien in dat de fossiele brandstoffen eindig zijn en maken nu een duurzame keuze, waarvoor ze niet eens een forse investering hoeven te doen.''

Personeel

Ook het aantal medewerkers is gestegen. Van een handjevol bij de start naar 10 mensen eind 2014 en inmiddels staat de teller op 30. Bram, vroeger actief in de autobranche, verwacht eind volgend jaar toch minstens 70 personeelsleden in dienst te hebben.

,,Vergaande klantenservice, planning en advies zijn de voornaamste taken. Er staan bij ons vrijwel altijd tien tot vijftien vacatures open. Onze grootste uitdaging is het vinden van nieuw en goed personeel. Wat dat betreft zijn we een beetje overvallen door de groei. We zouden twee keer zoveel klanten kunnen hebben als we voldoende mensen hadden gehad."

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: w.terhaar@bd.nl.