Aangeboden door Hijdra

Branded Content Personeel

Dirk-Jan Hijdra maakte van zijn bedrijf dé bureaustoel specialist van Nederland

Hét startpunt van de ideale werkplek is een goede bureaustoel. Zo zegt Hijdra, de bureaustoel specialist van Nederland. Oprichter Dirk-Jan Hijdra: ,,Mijn drijfveer is om voor iedereen een gezonde en vitale werkomgeving te creëren.”

Van onze redactie 26 oktober 2022

Jan dirk hijdra bureaustoelen specialist

Foto: Machtelt Mostert.

Een bureaustoel met schommelfunctie, zadelkrukken, of stoelen waarop je ‘dynamisch’ kunt zitten voor een betere houding en doorbloeding. Je leert een hoop nieuwe termen in een gesprek met Dirk-Jan Hijdra, al bijna 30 jaar werkzaam in de bureaustoelen-business.

,,Mensen die hier bij ons in de showroom in Leimuiden komen en ons brede assortiment zien, zeggen wel eens: goh, nooit over nagedacht dat er zoveel mogelijkheden zijn. Wij bieden daarin een stukje inspiratie in en ook advies. Want een goede bureaustoel is heel persoonlijk.”

Dirk-Jan Hijdra is met zijn gelijknamige bedrijf dé bureaustoel specialist van Nederland. Zijn werk bestaat echter uit meer dan stoelen verkopen: hij is vooral een dienstverlener in het creëren van de ideale werkomgeving. Want je kunt nog zo’n mooie bureaustoel hebben: als je muis te ver op het bureaublad ligt, je beeldscherm te laag staat of het licht op je werkplek niet goed is – dan doet dat de winst van de bureaustoel teniet. ,,Het gaat om de totaaloplossing. Daar proberen wij een adviserend partner in te zijn.”

  • Ook behoefte aan een persoonlijk bureaustoeladvies? Maak eenvoudig een online afspraak en wees welkom in de showroom in Leimuiden.

Veel typen of veel muiswerk?

Een advies van Hijdra.com begint bij het vragen naar wat voor werk iemand doet. ,,Iemand die administratieve taken doet, zal veel met de muis bezig zijn, terwijl een tekstschrijver vooral zal typen en een ontwerper weer meer doet met tekentablet. Ook vragen we of iemand veel digitaal vergadert of al gebruik maakt van een zit-sta bureau.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Daarnaast is iemands postuur ook van belang. ,,Voor een dame is het vaak handig als de armleggers naar binnen kunnen staan, zodat ze er goed op kan steunen tijdens het typen. In veel kantoortuinen zie je dat die armsteunen voor de dames eigenlijk te breed zijn.” Voor iemand met een groter postuur kan juist een wat breder zitkussen prettig zijn, net als een diepere ‘lendensteun’. ,,Dat is de holling van de onderrug, die verschilt per persoon. Wij hebben tientallen type stoelen in huis van diverse merken; elk heeft zijn eigen specialisatie.”

Lichaam gaat compenseren

Hijdra.com kijkt ook naar wat de gebruiker al in huis heeft aan werkplekinrichting en hoe diegene dat zo optimaal mogelijk kan inzetten. ,,Wat we in de praktijk vaak zien, is dat het lichaam gaat compenseren als er iets niet klopt in de werkplekinrichting. Dan hebben mensen toch last van spierspanning in de nek, of voelen ze het na een dag werken in hun onderrug. Daarom is dat totale werkplekadvies zo van belang om uiteindelijk de juiste bureaustoel aan te schaffen.”

Vanwege deze specialisatie krijgt Hijdra.com regelmatig mensen in de showroom na een doorverwijzing van een fysiotherapeut. Ook is het fijn dat door de grote voorraad de bureaustoelen van Hijdra.com bijna altijd direct leverbaar zijn. ,,Als een stoel goed bevalt, kun je ‘m meteen meenemen of op proef meenemen naar jouw werkplek. Ook kun je natuurlijk online bestellen en heb je de stoel binnen één tot drie werkdagen in huis.”

  • Ook behoefte aan een persoonlijk bureaustoeladvies? Maak eenvoudig een online afspraak en wees welkom in de showroom in Leimuiden.

Adviespartner voor de ideale werkomgeving

Hijdra.com is de plek om een goede stoel te kopen, van particulier tot multinational. Maar na al die jaren ervaring is Hijdra.com ook voor veel bedrijven een belangrijke adviespartner geworden voor het inrichten van de héle werkomgeving. ,,We geven een praktische invulling aan ieder ontwerp en denken mee over akoestiek, lichtplan, luchtbehandeling, zelfs over het gebruik van groen en planten in het kantoor. Alles om de gezonde en vitale werkomgeving te creëren; dat is onze drijfveer.”

Door corona zijn de zaken voor Hijdra.com in een stroomversnelling gekomen. Bedrijven moet hun werkplekken inrichten voor het hybride werken; daar hebben ze vaak nieuwe hulpmiddelen bij nodig die Hijdra.com kan bieden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Primeur voor de lichtroze stoel

Daarbij levert de thuiswerkende kantoormedewerker het bedrijf ook weer nieuwe uitdagingen op. ,,Sommige mensen hebben hun thuiswerkplek in de hoek van de woonkamer, dus vragen ze om een bureaustoel die mooi staat in het interieur. Zo heb ik vorig jaar voor het eerst een lichtroze stoel geleverd! Zo leer je weer door de interactie met de klant en hebben we nu het assortiment verder kunnen uitbreiden met nog meer kleuren en stoffen. Nee, het is hier nooit saai.”

Ook behoefte aan een persoonlijk bureaustoeladvies? Maak eenvoudig een online afspraak en wees welkom in de showroom in Leimuiden.