Nieuws Personeel

Dit reisbureau uit Horssen groeit razendsnel

Untamed Travelling begon vijftien jaar geleden in het Gelderse Horssen. Oprichter Jozef Verbruggen had een loopbaan in de muziekwereld achter de rug en vervolgens twee jaar gewerkt in de reiswereld in Afrika. Met die kennis begon hij samen met Gerard Kistemaker een gespecialiseerd reisbureau. Het bedrijf groeit hard en heeft inmiddels ook een kantoor in Amsterdam.

Anne Nijtmans 19 april 2016

Untamed Travel

Een safari per kano in het Amazone-regenwoud, de vulkaan Cotopaxi bezichtigen, een treinrit maken door de binnenlanden van Ecuador en tot slot de bijzondere diersoorten van de Galapagos-eilanden aanschouwen.

Of de forten van Ghana bezoeken, naar bijzondere bevolkingsgroepen in de binnenlanden van Togo, in Benin nationale parken en paleizen zien, het voodoofestival meemaken en afsluiten met ontspannen dagen op het Afrikaanse strand.

Twee voorbeelden van verre reizen op maat van Untamed Travelling. Het reisbureau in Horssen regelt bijzondere bestemmingen voor individuen, kleine groepen en families naar bestemmingen in Afrika, Latijns-Amerika, Antarctica en Azië.

Directeur Jozef Verbruggen vertelt in De Gelderlander: "Vertel ons waar je heen wilt en wij regelen het. Vliegtuig, hotels, plaatselijk vervoer en een gids als dat nodig is en natuurlijk de beste restaurants. Het kan luxe of eenvoudig."

PrijskaartjeHet mag duidelijk zijn dat er een prijskaartje hangt aan zo'n reis. Het begint bij een paar duizend euro maar Untamed Travelling verkoopt ook wel reizen van 20.000 euro.

Verbruggen is opgetogen over de erkenning die zijn bedrijf ten deel valt. Vorig jaar een prijs vanuit de reiswereld. Nu categoriewinnaar bij de National Business Award en genomineerd voor de landelijke award 2016. Het is een prijs voor succesvol en innovatief ondernemen. In het programma De Succesfactor op RTL 7 worden de deelnemende bedrijven in beeld gebracht. Ook niet onbelangrijk: Untamed Travelling wordt door de klanten gewaardeerd met een 9,4.

Momenteel werken er dertig personen voor het reisbureau, veelal vanuit huis.

Aanvankelijk leverde Untamed Travelling alleen maatwerkreizen in Afrika, later kwamen Latijns-Amerika en Antactica erbij. Inmiddels breidt het bedrijf de bestemmingen in Azië uit en voor de toekomst staan Canada, Groenland en Alaska op de planning.

HoofdkantoorSinds Untamed Travelling ook via touroperators verkoopt, groeit het bedrijf hard. Het hoofdkantoor is nog steeds in Horssen, in Amsterdam is tegenwoordig een bijkantoor. De vraag naar verre reizen groeit en daar spint Untamed Travelling garen bij.