Nieuws Personeel

Dordts Hotel de Watertoren gered door overname

Vanwege de gezondheidsproblemen van Jaap de Bloeme moest Hotel De Watertoren in Dubbeldam twee maanden geleden de deuren sluiten. Tom de Saint Aulaire nam de zaak over en nu loopt het weer als vanouds, schrijft het AD.

ANDRÉ OERLEMANS 11 oktober 2016

Watertoren Dordrecht

Na een loopbaan als kraker en actievoerder, stagemanager bij Muziektheater Hollands Diep en beheerder van Werkplaats Oost is hotelier een grote carrièreswitch voor de 33-jarige Dordtenaar. Nu maakt hij dagelijks hotelkamers schoon, dekt de bedden op, ontvangt gasten en doet de boekingen.

Duurzame opzet,,Ik kende de plek hier al langer en kwam er vaak voorbij", vertelt De Saint Aulaire. ,,De duurzame opzet van het hotel spreekt me enorm aan. Het is een locatie die zichzelf verkoopt, dichtbij de N3 en het pontje naar Werkendam en op een kwartier van de binnenstad. Dat maakt het hotel zowel aantrekkelijk voor de zakelijke- als voor de toeristische markt." Dat ondervonden Jaap en Joke de Bloeme ook de afgelopen jaren. In 2003 nam het echtpaar het Poldercafé over, in 2007 begonnen ze het hotel en sinds 2011 huurden ze de hele toren.

Toen sloeg het noodlot toe en kreeg Jaap slecht nieuws van zijn dokter. ,,Ik kon kiezen: op deze manier doorgaan en mezelf doodwerken, of het rustiger aan gaan doen", vertelt hij. ,,Dan is de keus makkelijk, al is het hotel toch een stukje van jezelf dat je opgeeft."

OvernamekandidaatMet pijn in het hart ging het echtpaar op zoek naar een overnamekandidaat. Het kwam toevallig in contact met Edward Monshouwer, die tot voor kort bed and breakfast Blom aan de Gracht in de binnenstad runde. Die attendeerde zijn schoonzoon De Saint Aulaire op het hotel.

Nu hij dat heeft overgenomen, kunnen Jaap en Joke al hun aandacht aan het restaurant besteden, al helpen ze de jonge ondernemer waar nodig. ,,Ik doe nu nog alles alleen, maar Jaap en Joke helpen me met adviezen", zegt hij. ,,Ik ga zo goed mogelijk voortzetten wat er was en er mijn eigen draai aangeven."

Inmiddels stromen de boekingen binnen. Ook zijn eerste harde les heeft De Saint Aulaire al geleerd. Toen iemand via een creditcard twee kamers voor vier nachten wilde boeken was De Saint Aulaire blij en De Bloeme wantrouwend. ,,Hij zei: die komen niet. Het bleek daarna inderdaad een geval van creditcardfraude", vertelt de dertiger.

Overigens heeft Stichting Buitenlust de watertoren te koop gezet voor bijna 7 ton. Wellicht krijgen de horecaondernemers dus een nieuwe huisbaas.