Nieuws Personeel

Dubbel gedupeerd door stelen snackkar

Hans van den Ham | Foto: Gerben Vossestein 18 januari 2016

Doneventssnack1065

Ondernemer Gerben Vossestein baalt als een stekker. Afgelopen week werd zijn snackkar gestolen. Daardoor kan hij afgelopen weekeinde geen geld verdienen, bericht het AD maandag.

Met zijn bedrijf DonEvents organiseert Vossestein vlooienmarkten. DonSnacks is het onderdeel dat de bezoekers van eten voorziet. Vossestein staat dan zelf in de patatkraam op een aanhanger, die hij grotendeels zelf bouwde.

CamerabeeldenIn de nacht van dinsdag op woensdag kwamen de dieven langs in Loenen aan de Vecht waar de aanhanger op een parkeerplaats stond. "Het gebeurde rond half vijf. We hebben camerabeelden van de diefstal, maar uiteraard zijn de dieven donker gekleed en niet herkenbaar.''

Dit weekeinde had hij ze op de vlooienmarkt in Amstelveen bruin moeten bakken. Dat kan niet. En dus kost de diefstal Vossestein dubbel geld. "Zo'n 10.000 euro voor de aanhanger plus gederfd inkomen. Ik zoek nu iets om te huren. Nee, de aanhanger was niet verzekerd. Daar heb ik nu enorm spijt van.''

Nieuwe kopen of bouwenZijn aanhanger is erg herkenbaar. Bruin, rood randje, tekst: Don Snacks, voor de lekkere trek. Dus moeten de dieven de kar overspuiten of naar het buitenland brengen. "Ik hoop dat hij ergens gezien wordt. En anders moet ik een nieuwe kopen of bouwen."

Diefstal aanhangersHet stelen van aanhangers komt vaker voor. Begin januari stond in deze krant de diefstal van de aanhanger van Dennis van Soelen van DS-Events. Die werd niet teruggevonden. Wie Vossesteins kar van DonSnacks tegenkomt kan hem via de website benaderen of meteen zelf de politie bellen.