Nieuws Personeel

Edtech-bedrijf Winc Academy haalt 3 miljoen op om meer IT'ers op te leiden

Scale-up Winc Academy heeft 3 miljoen euro opgehaald om de bedrijfsgroei in een hogere versnelling te zetten. Het Amsterdamse edtech-bedrijf onder leiding van recent aangetreden ceo Joran van Aart, wil met de investering 20.000 volwassenen opleiden voor een bedrijf in de techwereld zoals bijvoorbeeld data-analist of programmeur. De investering kwam van Rubio Impact Ventures en Dutch Founders Fund.

Van onze redactie 13 januari 2022

Winc academy oprichters joran van aart carla snepvangers

Oprichters Winc Academy. v.l.n.r.: Carla Snepvangers, Joran van Aart en Marijn Pijnenborg. Foto: Winc Academy

,,We zijn verheugd met de steun van Rubio, Dutch Founders Fund, en onze huidige investeerders. Ze bieden een mooie mix van expertise in digitale producten, internationale marktplaatsen en sociaal ondernemerschap. Dit helpt ons in het realiseren van onze missie. Iedereen verdient tenslotte de kans op een future proof carrière en daarmee een betere toekomst”, aldus Joran van Aart, ceo van Winc Academy.

Aart trad in mei vorig jaar aan als topman van het groeiende bedrijf, waarmee hij nu zijn eerste slag slaat met de investering. Daarmee is hij de aanvulling naast het oprichtersteam van Winc, dat bestaat uit Funa-oprichter Marijn Pijnenborg en Carla Snepvangers.

Lees ook: Topondernemer Heleen Dura-Van Oord deelt de lessen van haar bedrijfsverkoop: ‘Ik kon de navelstreng niet doorknippen’

Per jaar 20.000 mensen opleiden voor baan in techwereld

Naast de twee genoemde investeerders komt het groeigeld van Vivid Ventures, die al aan boord was bij Winc als investeerder. Vivid Ventures is het angel investor-fonds van Heleen Dura-Van Oord dat in 2019 de eerste financieringsronde leidde.

De financiering stelt Winc Academy in staat om binnen een paar jaar 20.000 volwassenen voor te bereiden op een baan als programmeur, data analist, of een andere techcarrière. Doordat de opleidingen volledig online zijn, op eigen tempo gevolgd kunnen worden en er persoonlijke begeleiding is, zijn ze goed te combineren met werk en privéleven. Dat is volgens Winc het wapen om het personeelstekort in tech te bestrijden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws