Nieuws Personeel

Eerste 24 werkzoekenden aan het werk dankzij Sectorplan Twente

Vierentwintig werkzoekenden kunnen dankzij het Sectorplan Twente aan de slag bij ProgramIT. Daarvoor krijgen zij eerst de kans zich te laten omscholen tot Java- of PHP-programmeur. Het contract werd vrijdagmiddag ondertekend, tijdens de officiële kick-off van het Sectorplan in de Hengelose locatie van het ROC van Twente.

Van onze redactie 11 april 2016

John van der Vegt 1 Lenneke L Ingmont

Via het plan, een samenwerking tussen werkgevers- en werknemersorganisaties, overheden, kennisinstellingen, Werkplein Twente en Twente Board, is 6,9 miljoen euro gereserveerd uit de zogenoemde Asscher-gelden om de Twentse arbeidsmarkt een impuls te geven. Het doel is om minmaal 1300 mensen vanuit (eindig) werk of een uitkering te begeleiden naar werk in kansrijke beroepen en sectoren.

Arbeidsmakelaars Het project ging begin februari van start en kent een looptijd van twee jaar. Inmiddels zijn zes “arbeidsmakelaars” in gesprek met diverse Twentse werkgevers die moeilijk vervulbare vacatures hebbe of juist door bijvoorbeeld een reorganisatie geen plek meer hebben voor medewerkers.

In mobiliteit liggen kansen“De huidige arbeidsmarkt vraagt om mobiliteit tussen verschillende sectoren, daar liggen kansen”, aldus John van der Vegt, voorzitter van de stuurgroep. “Medewerkers moeten makkelijker kunnen overstappen. De plaatsingen bij ProgramIT zijn een goed voorbeeld van de mogelijkheden die ons plan bieden”.

De eerste match ihkv van het #sectorplantwente is een feit. @ProgramIT tekent voor 24 banen.@WerkpleinTwente levert. pic.twitter.com/6ypfl1GTaq

— Mariska ten Heuw (@MHeuw) April 8, 2016

Foto: John van der Vegt (Lenneke Lingmont).