Nieuws Personeel

Eerste platform voor vraag en aanbod flexwerk op basis van uitzendconstructie

Het Haagse uitzendbureau Inhuren.com lanceert een innovatief uitzendplatform waarop meer dan tweehonderd opdrachtgevers hun opdrachten voortaan zelf kunnen uitzetten onder alle flexmedewerkers van Inhuren.com. Deze kunnen zich hiervoor eenvoudig online aanmelden, zonder tussenkomst van een medewerker. Binnen drie maanden wil de uitzendspecialist ten minste de helft van alle opdrachten via het platform invullen.

Mediatic 5 november 2019

Inhuren team

Inhuren.com is hiermee de eerste in Nederland met een volledig digitale omgeving waarbij kandidaten zich zonder tussenkomst van een uitzendbureau kunnen inschrijven voor specifieke projecten. ,,De huidige generatie online uitzendbureaus tonen slechts algemene vacatures, waardoor ze nog te weinig verschillen van hun offline soortgenoten”, zegt Wouter Meens, medeoprichter van Inhuren.com.

,,Wij stellen onze digitale omgeving ter beschikking van zowel de opdrachtgever als kandidaat. Hierdoor kunnen werkgevers eenvoudig en snel invulling geven aan hun flexibele behoefte naar arbeid en bieden we uitzendkrachten meer zekerheid en transparantie over de beschikbare projecten.”

"Ook flexkrachten profiteren van meer zekerheid. Zo bouwen ze onder de uitzendconstructie een pensioen op en hebben ze bijvoorbeeld recht op vakantiegeld en een scholingsbudget”

Wouter Meens, Inhuren.com

Uitzendconstructie NBBU

In tegenstelling tot andere bedrijven in de markt maakt Inhuren.com voornamelijk gebruik van de uitzendconstructie (NBBU) bij het bemiddelen van de flexmedewerkers die via het platform aan de slag gaan.

,,Dit betekent dat we de volledige verantwoordelijkheid voor de opdracht op ons nemen”, legt Meens uit. ,,Hierdoor hoef je als werkgever niet bang te zijn dat er op de dag van de klus niemand komt opdagen. Maar ook flexkrachten profiteren van meer zekerheid. Zo bouwen ze onder de uitzendconstructie een pensioen op en hebben ze bijvoorbeeld recht op vakantiegeld en een scholingsbudget”.

Dit betekent echter niet dat freelancers niet welkom zijn op het platform. ,,Ondanks dat ze slechts een klein gedeelte uitmaken van onze flexpoule, bieden we freelancers en/of zzp’ers de mogelijkheid om via Inhuren.com hun eigen opdrachten snel en digitaal uit te zoeken."

Lees ook: Hoe dit recruitmentbureau met eigen opleiding schaarste in horecakeuken aanpakt

Kandidaten die zich aanmelden op Inhuren.com worden eerst uitgenodigd voor een screeningsgesprek, waarna ze zich direct kunnen inschrijven voor opdrachten op het platform.

,,Het is onze ambitie om alle flexmedewerkers via het platform hun eigen opdrachten te laten uitzoeken. Hierdoor kunnen wij ons volledig storten op het selecteren van de beste opdrachtgevers en kandidaten. Daarnaast houden we meer tijd over voor persoonlijke begeleiding en het optimaliseren van onze dienstverlening.”