Nieuws Personeel

FactorWerk naam regionaal werkbedrijf

Het Regionaal Werkbedrijf Stedendriehoek en Noord-Veluwe heet voortaan FactorWerk. Deze naam is vanmorgen onthuld tijdens het Grootste Werkgevers Ontbijt bij Fooddock in Deventer.

Rudi Hofman 11 maart 2016

CV Werk Thinkstock

Binnen FactorWerk werken veertien gemeenten, het UWV, werkgeversorganisaties en vakbonden samen. Doel is tot 2026 in de arbeidsregio 5.200 garantiebanen te realiseren: specifieke werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking. Tot en met 2016 heeft het werkbedrijf van staatssecretaris Klijnsma 1 miljoen euro gekregen. Voor de periode vanaf 2017 heeft de rijksoverheid vooralsnog geen geld beschikbaar gesteld.

Winnaars Bij het werkgeversontbijt zijn ook de winnaars gehuldigd van de Scoort-competities in Deventer, Zutphen/Lochem en Apeldoorn (met teams uit Apeldoorn, Brummen, Epe en Voorst). In Deventer won Team DKK/MKB, in Zuphen/Lochem zegevierde Team Inntel Hotels en in Apeldoorn won Team Apeldoorn. Alle deelnemende teams wisten samen in een jaar tijd 302 reguliere werkplekken en 80 werkervaringsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te realiseren. Deze vallen niet alle onder de definitie van garantiebanen.