Nieuws Personeel

Familie Janssen stopt na 64 jaar met buurtsuper

Vaste klanten van Vers-markt Peter Janssen zullen even moeten wennen. Na 33 jaar heeft de 62-jarige Peter een punt gezet achter het runnen van zijn supermarkt, schrijft het AD. Voor een belegd broodje, een kletspraatje en persoonlijke hulp bij het wegen van de groenten, kunnen buurtgenoten vanaf vandaag niet meer bij hem terecht.

Van onze redactie 2 mei 2016

Buurtsuperfamiliejanssen

,,Na 64 jaar - in 1983 namen mijn vrouw en ik de zaak over van mijn vader - is het klaar met familiebedrijf Janssen," vertelt Peter met een brok in zijn keel, terwijl hij zijn blik nog eens door zijn zaak laat gaan.

Het afscheid valt hem zwaar. ,,Ik besef soms nog niet dat het voorbij is. Maar het moest er toch echt een keer van komen. Ik heb mijn vrouw en kinderen altijd beloofd: als ik 62 ben, stop ik er mee."

Bijna 65 jaar geleden opende de vader van Peter Janssen de supermarkt, op de hoek van de Wapenveldestraat en de Schaarsbergenstraat in Den Haag. Peter is letterlijk en figuurlijk in de winkel opgegroeid. ,,De supermarkt was qua grootte destijds de helft van wat hij nu is. De andere helft was ons woonhuis," legt hij uit. ,,Toen ik acht jaar oud was, hielp ik mijn ouders al in de winkel. Suiker afwegen vond ik te gek, later kwamen daar andere klusjes bij."

Vaste klant Antoinette, die net de zaak is binnengestapt voor een stuk kaas en wat plakken van haar favoriete worst: ,,Ik ga Peet vreselijk missen. Ik kom hier al van jongs af aan, heb hier zelfs een vakantiebaantje gehad op mijn vijftiende. Het zal wennen zijn wanneer er straks iemand anders achter de kassa staat."

De komende twee weken is Peter nog in de winkel te vinden om de nieuwe eigenaar en zijn personeel in te werken, daarna trekt hij de deur definitief achter zich dicht. ,,Langer dan een week vakantie hebben wij nooit gehad," zegt Peter. ,,Nu is het tijd voor de langste vakantie ooit."