Nieuws Personeel

Familiebedrijf DTZ Zadelhoff heeft 'superoma' Rika al 77 jaar in dienst

De 93-jarige Rika Koppers is al sinds de Tweede Wereldoorlog in dienst van de familie achter vastgoedonderneming DTZ Zadelhoff, zo meldt het AD. Als tiener was ze de kinderoppas van de huidige directeur, inmiddels doet ze nog één dag per week lichte klusjes op kantoor. En nog steeds met veel plezier.

MICHELLE SAKKERS 30 juni 2017

Dtz zadelhoff oma rika 1968

Bedrijfsuitje

Kleindochter Nadine Koppers deelde dinsdag een aantal foto's op Twitter van haar oma tijdens het bedrijfsuitje van DTZ Zadelhoff naar IJsland. Ze plaatst wel vaker tweets over haar oma, die scherp en geestig uit de hoek kan komen. Zelfs nu ze de respectabele leeftijd van 93 heeft bereikt. Foto's van Rika in een warmwaterbron, voor een geiser en zelfs in een helikopter. Mensen op sociale media reageren massaal op de foto's. 'Mag ik jouw oma adopteren', werd Nadine zelfs gevraagd. Van het feit dat ze 'viraal gaat' snapt Rika niet zo veel, wel vindt ze het heel leuk dat ze zoveel positieve reacties krijgt. ,,Zelfs uit Engeland kreeg ik een telefoontje! Maar ik heb het gewoon heel erg naar mijn zin. Ik leef.''

Loonlijst

Het was niet haar plan om 77 jaar lang op dezelfde loonlijst te staan. Voor de Tweede Wereldoorlog wilde Rika onderwijzeres worden. Maar toen de Duitsers alle scholen bezetten, besloot ze als kinderoppas te gaan werken. Toen ze eenmaal 19 jaar was, ging ze niet meer naar school en bleef ze voor DTZ Zadelhoff werken.

Lees ook: Familiebedrijf van het jaar: 'Innovatie zit in onze genen'

Leuke collega's

Op 93-jarige leeftijd loopt Rika er nog steeds één dag per week rond. Met mooi weer fietst ze naar kantoor, bij slecht weer wordt ze opgehaald en weer thuisgebracht. ,,Het is heel gezellig. Ik heb leuke collega's. Het is als een soort familie voor me. Ze willen me niet meer kwijt'', lacht Rika.

Trots

Superoma Rika verovert nu de harten op internet. Kleindochter Nadine is trots en blij voor haar oma. ,,Het is ook een enorme opsteker voor haar. Zo fit oud worden heeft ook een andere kant, namelijk dat het niet iedereen is gegund. Ze heeft afgelopen jaar veel mensen verloren. Dus dit doet haar heel veel goed. Ze straalt!'

Ik heb leuke collega's. Het is als een soort familie voor me. Ze willen me niet meer kwijt

Rika Koppers, 77 jaar in dienst DTZ Zadelhoff