Nieuws Personeel

FC Dordrecht-adviseur komt om het leven

ARCO BOMGAARS | Foto: QPhoto 3 februari 2016

Fcdordrechtadviseuroverledenongeluk1065

Bij een ongeval op de Strijensedijk tussen Mookhoek en 's-Gravendeel is dinsdagochtend FC Dordrecht-adviseur en voormalig ADO Den Haag-topman Paul Beyersbergen omgekomen. De in Strijen wonende Beyersbergen (49) botste met zijn auto tegen een boom in een flauwe bocht. Dat meldt het AD woensdag.

Paul Beyersbergen was sinds vorig jaar nauw betrokken bij FC Dordrecht. De goede vriend van technisch directeur Marco Boogers was, nadat hij in 2015 samen met partner Mark van der Kallen zijn aandelen van eredivisieclub ADO Den Haag aan de Chinees Hui Wang had verkocht, nadrukkelijk als raadgever betrokken bij de Dordtse betaald voetbalclub.

Niet alleen adviseerde hij op bouwkundig gebied met betrekking tot de plannen voor een nieuw stadion, ook werkte hij samen met voormalig KNVB-sectiebestuurslid Gerard Bouwer aan een plan van aanpak voor een verandering van de organisatie binnen FC Dordrecht.

Even was er sprake dat Beyersbergen de rol van voorzitter van de raad van commissarissen zou overnemen van Theo Singerling, maar zover kwam het niet. In de beoogde nieuwe organisatiestructuur van FC Dordrecht, waarbij bestuursleden ook op de werkvloer een rol van betekenis zouden gaan spelen, was Beyersbergen één van de mogelijk belangrijke krachten. Hij was frequent bezoeker van de uit- en thuiswedstrijden van FC Dordrecht.

Sportfanaat Paul Beyersbergen, die statutair directeur was bij de in bouw en vastgoed gespecialiseerde Brink Groep, was ook nauw betrokken bij voetbalvereniging Strijen, vooral op het gebied van sponsoring en voetbaltechnische zaken. Van de Strijense korfbalvereniging Ventura Sport, waar zijn vrouw en dochter actief zijn, was hij sponsor.