Nieuws Personeel

Fervent kampeerder start Vouwwagenzaak

Toen Laurens Bos (37) afgelopen oktober zijn baan kwijtraakte, had hij niet veel tijd nodig om zich te herpakken. Op 8 maart opende de Vouwwagenzaak in Zeist de deuren.

SELINA VINK 25 april 2016

Vouwwagenzaak

Laurens werkte ruim twaalf jaar bij kampeerspeciaalzaak Erica, ook in Zeist. ,,Toen die zaak failliet ging, dacht ik algauw: ik vind de kampeerbranche veel te leuk om er afscheid van te nemen. Bovendien ken ik iedereen."

Even overwoog hij vertegenwoordiger te worden, maar het ondernemerschap trok harder. ,,Ik ben zelf fervent kampeerder. Voor mij is niks mooier dan samen met mijn gezin met de vouwwagen eropuit trekken. Ik vind het prachtig als ondernemer dat enthousiasme te delen met mijn klanten."

OndernemersplanMet zijn ondernemingsplan klopte Laurens aan bij uitkeringsinstantie UWV. ,,Het gesprek zou ongeveer een uur duren, maar na 5 minuten stond ik weer buiten. De medewerkers waren heel enthousiast over mijn plannen."

Ze waren niet de enigen en dus kreeg Laurens de financiering snel rond. ,,Door mijn ervaring ken ik de branche. Dat is een groot voordeel als je een onderneming wilt starten. Van het UWV krijg ik bovendien het komende halfjaar nog 70 procent van mijn WW-uitkering. Zo heb ik de financiële ruimte om mijn zaak goed op te starten."

LocatieOok het vinden van een geschikte locatie leverde geen enkel probleem op. Omdat het gebouw van Erica leegstond, hoefde Laurens eigenlijk niet eens te zoeken.

ModernDe tijd van oranje gordijntjes is voorbij. ,,De vouwwagens van nu zijn hartstikke mooi en bovendien staan de meeste binnen een halfuur. Klanten zijn altijd verbaasd als ze zien hoe modern vouwwagens eigenlijk zijn."

Het enige nadeel? ,,Vouwwagens zijn een seizoensproduct, dus in de zomer kan ik zelf niet op vakantie gaan. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als de herfstvakantie."