Nieuws Personeel

Films keren terug in Kaatsheuvel

Michel Koster 5 januari 2016

Filmscinema1065

Bijzonder Bruisend wil films draaien in Het Klavier. Volgens exploitant is Apollo-bioscoop nog niet vergeten.

Een kleine tien jaar na de sloop van de voormalige Apollo-bioscoop kunnen filmliefhebbers binnenkort weer in Kaatsheuvel terecht. Bij het nieuwe multifunctioneel centrum Het Klavier komt ook een soort Filmhuis. Exploitant Bijzonder Bruisend bv wil vier keer per maand films gaan draaien op groot beeldscherm.

"We merken dat mensen het Apollo-theater van de in 2006 overleden Jan Smit nog niet vergeten zijn", aldus woordvoerder Carlo Bergmans in het Brabants Dagblad. "Het was een begrip. Er bleek een grote vraag naar een plek in Kaatsheuvel waar weer net als vroeger films gedraaid worden." Als het aan Bergmans ligt, wordt in februari begonnen met de filmvoorstellingen in de theaterzaal van Het Klavier, waar plek is voor ruim 240 bezoekers. Op dit moment wordt een groep Filmkenners samengesteld, die meedenkt over de te draaien films. De opzet is anders dan een echte bioscoop. "Er zullen niet de meest actuele films getoond worden", denkt Bergmans. "Het streven is om maandelijks vier films te draaien: twee voor een brede doelgroep, één voor ouderen en één voor de jeugd." Kaartjes gaan naar verwachting zo'n zes euro kosten.

Bijzonder Bruisend is een samenwerkingsverband van Carlo Bergmans (Mountain Events) en Erik de Bie (Partycentrum 't Maoske). Zij zijn verantwoordelijk voor beheer en exploitatie van het in oktober geopende Klavier. "In september hopen we de definitieve programmering rond te hebben", aldus Bergmans. "Met de films lopen we daar alvast op vooruit. Ook zijn er nu al 'spontane' activiteiten als concerten en carnaval."

HorecaDe twee werken verder aan een metamorfose van brasserie Bij Anton, die al wel geopend is. De horeca-ruimte krijgt volgende maand onder meer een loungegedeelte, borreltafels, bar, restaurant met een zo'n tachtig plaatsen, een kleine speelhoek voor kinderen en terras . Ook komen er historische foto's, zoals van het Apollotheater, te hangen.