Nieuws Personeel

Ga het gesprek aan via een ‘gelukszuil’

Hoe was je werkdag? Ben je tevreden met je werkplek? Was de vergadering nuttig? Het zijn de kleine dingen die het werkgeluk van je werknemers kunnen vergroten. Maar hoe delen ze die werkervaringen nu het makkelijkst?

Evie Westland | Foto: InPerson 9 november 2016

1065 1

In Person heeft hiervoor een zogenaamde realtime geluksmeting gelanceerd. Met speciale ‘gelukszuilen’ die op verschillende plekken in de organisatie staan, kunnen alle medewerkers op simpele vragen met één druk op de knop antwoord geven. Op die manier hopen werkgevers zicht te krijgen in het werkgeluk van hun medewerkers én het gesprek hierover met hen aan te gaan.

Spotta

Een van de bedrijven die gebruik maakt van deze gelukszuilen is Spotta. “In het begin wordt er natuurlijk een beetje lacherig gedaan, maar daarna vindt iedereen het leuk om mee te doen. De gelukszuilen werken heel laagdrempelig en we zien snel resultaat.” Aan het woord is Hans Schwarz, verantwoordelijk voor de productie bij Spotta.

Aan het eind van de dag rolt er een rapport uit de zuil. “Aan de hand van dat rapport gaan we het gesprek aan. De werknemers kunnen kiezen uit 4 smileys, van groen naar rood. Groen staat voor positief, rood voor negatief. Is het rapport aan het eind van de dag overwegend rood, dan vragen we bijvoorbeeld hoe dat komt. Maar ook als groen de boventoon voert, is dat een interessante aanleiding voor een gesprek. Waarom ging het goed? Kunnen we nog verbeteren?” vertelt Schwarz.

Betrokkenheid

Of ze bij Spotta verder gaan met de realtime geluksmeting? “Dat gaan we nog evalueren. De eerste reacties zijn in ieder geval positief. We zijn in ieder geval weer met elkaar bezig om betrokkenheid op de kaart te zetten, dat is een mooi begin.”