Nieuws Personeel

Generatie Y zoekt coach en mentor als baas

De nieuwe generatie werknemers zoekt geen hiërarchisch type als baas. Eerder is de zogeheten Generatie Y op zoek naar een coach of mentor als leider, blijkt uit onderzoek van Profile Dynamics.

De Ondernemer.nl 12 september 2016

Werkstockfoto

Managers moeten niet opleggen wat de millennials – geboren tussen 1980 en 2001 - ‘moeten doen’, maar hen inspireren en motiveren. Hierdoor voelen de jongeren zich eerder thuis in de organisatie, zo concludeert het onderzoek.

Transformationeel leiderschap“Voor je het weet is de waardevolle Generatie Y’er vertokken uit de organisatie. Zorg daarom dat er leidinggevenden in huis zijn die de capaciteit hebben om jongeren zoveel mogelijk te stimuleren. Selecteer leidinggevenden op die eigenschappen en train ze daarin”, aldus Wilma Kuipers, directielid bij Profile Dynamics.

Bedrijven die aan de wensen van deze generatie willen voldoen, doen er dus goed aan om aan te sturen op transformationeel leiderschap. Zij zoeken managers die vrijheid, creativiteit en vernieuwing hoog in het vaandel hebben staan. Iets dat steeds meer gewicht krijgt ten opzichte van bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden, in de keuze of zij wel of niet bij een werkgever blijven werken.

Wil je meer weten over de millennial als werknemer? Lees dat het whitepaper dat Profile Dynamics opstelde over dit onderwerp.