Nieuws Personeel
Hesselink honderd jaar tussen de eieren in Hengelo
Hij is de derde generatie Hesselink die tussen de eieren zit. Opa Bernard begon in 1916. Dat maakt dus honderd jaar. Daarom is het zaterdag feest in de marktkraam van de eierhandel van Willy Hesselink.

Tienduizenden eieren per week gaan er bij hem door. Niet alleen op de woensdag en zaterdag op de Hengelose markt, maar ook via de groothandel. Want Hesselink levert ook aan de horeca, verzorgingshuizen en cateringbedrijven.ContactMaar de markt, die heeft zijn eigen charme. „Dat is het mooie, het directe contact met de klanten”, zegt de 54-jarige eierhandelaar. Veel vaste klanten ook, meestal weet ie precies welke eieren ze willen. En vaak kent hij ook hun persoonlijke omstandigheden.AnalistWilly Hesselink is van huis uit klinisch chemisch analist. Was een jaartje leraar, werkte vijf jaar in het ziekenhuis van Den Helder, keerde terug naar Twente en belandde weer tussen de eieren. Hij hielp zijn vader regelmatig en nam de zaak in 1990 over.FamilieEen eenmansbedrijf, maar de familie helpt hem graag. Zijn schoonmoeder is er ‘s woensdagsmiddags, gewoon omdat ze ‘t leuk vindt, echtgenote Odette helpt zaterdags. Als de nood aan de man komt staan ook broers Bert en Benno en zuster Helen in de kraam. En de kinderen zijn er vaak bij, Floris, Pepijn en Emma. Of daar de vierde generatie tussen zit weet hun vader niet. „Ik zal het ze niet verbieden, maar ik ontraad het ze wel.” Want het is altijd hard werken en vroeg uit de veren. Hesselink heeft daar in elk geval geen moeite mee. Zelden komt hij met tegenzin z’n bed uit.
Foto: Christian van der Meij