Aangeboden door Cosmo

Branded Content Personeel

Hospitality personeel dat het verschil maakt in uw bedrijf

De hospitalitybranche heeft volgens Isabelle van Aarle, directeur Business Development bij mbo-opleider Cosmo veel jonge, nieuwe medewerkers nodig. ,,Corona versnelt de behoefte aan medewerkers met een dienstverlenende inslag en online bekwaamheid.”

Van onze redactie 25 september 2020

Cosmo opleidingen hospitality

Bedrijven zetten in op het menselijke aspect, op het faciliteren van echt contact dat zorgt voor een glimlach. ,,Daarom”, licht Isabelle van Aarle toe, ,,leiden wij daarvoor op met de mbo-opleiding Manager Business Travel aan de Cosmo Academy in Haarlem. Afgestudeerden worden bijvoorbeeld receptie-, oftewel front office-medewerker bij een groot bedrijf of hotel, of planner bij een reisbureau voor de zakelijke of toeristische markt.” Deze studie leidt studenten op in het hospitalityvak en voorziet hen van online vaardigheden, benadrukt de directeur Business Development. ,,Een zakenreisconsulent moet met verschillende systemen kunnen werken en problemen met bijvoorbeeld boekingen en arrangementen snel op kunnen lossen. Ook de verkoop van zakentrips vindt voor een groot deel online plaats. Dienstverlenend kunnen zijn in combinatie met online bekwaamheid biedt een groot professioneel toekomstperspectief.

Business partner Van der Valk

Door de samenwerking met onze nieuwste business partner Van der Valk kunnen studenten stage lopen in hotels in binnen- en buitenland. Natuurlijk is de hospitality branche breder dan alleen het hotelwezen, maar een stage in een hotel is voor
elke student van deze opleiding enorm leerzaam. In de hele vrijetijds- en reisbranche staan face-to-face contact en
gastvrijheid centraal en dat leer je nergens beter dan als front office-medewerker in een hotel.”

Business partners zoals Van der Valk denken mee over de inhoud van het lesprogramma en geven gastlessen en workshops. ,,Zo houden we de opleiding actueel. Onze studenten zijn praktijkmensen, ze willen bezig zijn en daarom is de theorie in de praktijk verweven.” Studenten gaan vier dagen per week naar school. Eén dag per week staat in het teken van Stay-or-Go. ,,Die dag volgen ze een workshop of gaan ze op bedrijfsbezoek bij één van de business partners zodat ze het hospitalityvak in de praktijk kunnen zien en ervaren.”

Daarnaast lopen studenten tijdens de opleiding twee keer stage in binnen- of buitenland, voornamelijk bij de business partners. ,,Afgestudeerden zijn natuurlijk vrij in de keuze waar ze gaan werken, maar bij onze business partners zijn voldoende jobs beschikbaar. Onze opleiding Manager Business Travel is een studie op mbo 4-niveau (bol) waarvan de helft doorstroomt naar het hbo. Met ons diploma op zak zijn mensen klaar voor een toekomst in de hospitalitybranche.”