Nieuws Personeel

'Ik leer veel van mijn vader'

Conny Taheij | Foto: Richard van Hoek 26 januari 2016

Louiseschalkwijksleutelmoment1065

Louise Schalkwijk is pas 21 jaar en heeft nu al twee bedrijven: uniekethee.nl en Puur Loes in Papendrecht, een winkel met (desem)brood en biologische producten. De drie sleutelmomenten in het leven van Louise Schalkwijk.

1 Bijzondere thee

"Tijdens mijn mbo-opleiding kocht ik voor de bakkerswinkel van mijn vader in Bleskensgraaf al bijzondere thee in van het merk Teapigs. Ik kon het agentschap krijgen, zette een webshop op en doe de promotie. Om een groter publiek kennis te laten maken met dit merk en andere eerlijke producten, wilde ik eigen winkelruimte waar klanten kunnen komen proeven."

2 Leren

"Onze desembakkerij is geopend in november 2014. Ik heb zo veel geleerd over brood en de ingrediënten. Ik vind het mooi dat ik alles van mijn vader heb kunnen leren."

3 Trots

"Het gaat goed met de winkel en dat gaan we volhouden; producten toevoegen, wisselen en blijven veranderen. Ook willen we beginnen met het aanbieden van lunches. Belangrijk is dat je als ondernemer weet waarover je praat. In mijn geval is dat het brood."

Louise Schalkwijk volgde na de havo de mbo-opleiding tot onderwijsassistent. Momenteel is ze bezig met een zelfstudie natuurvoedingsdeskundige op hbo-niveau.