Nieuws Personeel

Impuls voor de koopgoot

JACQUELINE VAN GINNEKEN | Foto: BERT BEELEN 21 januari 2016

Ellyvanstraatenwinkel1065

Het ondernemersechtpaar Elly en Henny van Straaten gaat met zijn twee winkels weg uit de Bisschop Hamerstraat in Nijmegen. Ze verhuizen naar de Marikenstraat, een paar honderd meter verderop in het leegstaande pand van David Mulder. Voor één winkelpand aan de Bisschop Hamerstraat dat leegkomt, is een nieuwe huurder: elektronicazaak Leapp.

Het begon met ruimtegebrek, zegt Henny van Straaten over de aanstaande verhuizing van 'zijn' woonwinkel Rivièra Maison. Maar er kwam een ander argument bij: "Bezoekers die vanaf de andere kant de stad binnenkomen, en de auto parkeren op Kelfkenbos of bij de Hezelpoort, die komen helemaal niet in dit deel van de stad. Aan het einde van de Molenstraat, zo'n beetje ter hoogte van modezaak Hoogenboom, draaien ze om."

Henny van Straaten begon vijf jaar geleden met Rivièra Maison. Zijn vrouw opende drie jaar geleden een damesmodezaak met kleding van ontwerper Erny van Reijmersdal in een voormalig postkantoor, pal tegenover de zaak van haar man. "Onze klanten overlappen elkaar voor een deel. Dus toen het pand van David Mulder te huur stond, werden we steeds enthousiaster."

HuurcontractenZe zitten nog met lopende huurcontracten. Maar voor het pand van Elly van Straaten is al een nieuwe huurder gevonden. Hier trekt Leapp in, een elektronicazaak die opgeknapte producten van Apple verkoopt. Het is het tweede filiaal van de keten in Gelderland. De modezaak verhuist 29 januari naar de Marikenstraat. Henny van Straaten volgt in maart, als de nieuwe collectie binnen is, met Rivièra Maison. Hij heeft nog geen nieuwe huurder voor zijn pand.

In het nieuwe winkelpand krijgen de lifestyle- en modezaak samen 455 vierkante meter. "Elke winkel heeft zijn eigen ingang, maar je kunt binnendoor wel van de ene naar de andere zaak."