Nieuws Personeel

Internetles voor ondernemers

Jacqueline van Ginneken 19 januari 2016

Internetlesondernemers1065

Google gaat volgende maand in Nijmegen duizend ondernemers uit stad en regio internetles geven. Doel: zzp'ers en kleine ondernemers digitale vaardigheden leren om online succesvol te zijn en daardoor verder te groeien, zo bericht De Gelderlander dinsdag.

Nijmegen is na Eindhoven de tweede Nederlandse stad waar de internetreus afgelopen najaar een digitale werkplaats opende. Hier kwamen negenhonderd ondernemers op af.

"Er zit in Nijmegen veel ondernemersbloed", aldus Googledirecteur Nederland Pim van der Feltz, over de keuze voor Nijmegen. "Met de workshops waarbij we het kennisniveau van Nijmeegse ondernemers verder stimuleren, kunnen ze nog meer digitale groei realiseren."

In de gratis workshops krijgen ondernemers tips over het opbouwen van naamsbekendheid op internet en het verbeteren van hun website. Die workshops worden gehouden op 22 en 23 februari in de Vasim. De gemeente Nijmegen werkt samen met Google Nederland. Wethouder Turgay Tankir van Economie: "In Nijmegen en omgeving zijn veel kleine bedrijven, start ups en zzp'ers. Die wil de gemeente Nijmegen graag ondersteunen. De juiste kennis aanbieden is een van de middelen die we hebben."

Google werkt samen met Qredits, een private kredietverstrekker. De internetreus wil dit jaar zeker tienduizenden zzp'ers en kleine ondernemers op weg helpen.