Nieuws Personeel

Inwoners stropen mouwen op voor nieuwe supermarkt in Nieuw-Buinen

"Het kloppend hart van Nieuw-Buinen is overleden en het moet gedotterd worden. En niet zo'n beetje ook", roept actievoerder Jacob Meijer zondag bij de voormalige SPAR in het dorp.

Van onze redactie 20 juli 2016

Supermarkt Kar Thinkstock

Samen met Meijer voerden tientallen inwoners van Nieuw-Buinen actie om de plaatselijke supermarkt weer open te krijgen. In het dorp is een ware rel ontstaan over de supermarkt. Een bericht van RTV Drenthe.

Terugkeer

De inwoners pleiten voor een terugkeer van uitbater Egbert Tingen. Toen hij de scepter zwaaide bloeide de kleine supermarkt, volgens inwoners, maar Tingen kreeg als franchisenemer een financieel conflict met de SPAR en werd hij failliet verklaard.

Klandizie

Daarna werden nieuwe uitbaters aangesteld, maar volgens de dorpsbewoners werd het nooit meer wat het was. De klandizie liep flink terug en uiteindelijk sloot de winkel de deuren.

Steun

Voormalig exploitant Tingen waardeert de steun vanuit het dorp, maar acht de kans niet groot dat hij in de winkel terugkeert. Een aanbod van hem en een stel vrienden om zijn schuld bij de SPAR af te kopen is door het winkelbedrijf afgewezen.