Nieuws Personeel

IT-bedrijf werft personeel met onbeperkt aantal vakantiedagen

Om de beste mensen te werven, biedt Nerds & Company werknemers een onbeperkt aantal vrije dagen, meldt het AD.

Bert Hellegers 20 december 2016

Nerds company onbeperkt aantal vakantiedagen vrij vrije dagen vakantie

Het hele jaar vakantie vieren op kosten van de baas. Wie wil dat niet? Nerds & Company biedt vanaf volgend jaar het personeel onbeperkt vakantiedagen aan. Bij de bouwer van websites en apps zijn ze niet bang straks regelmatig met een uitgestorven kantoortuin te zitten. ,,We werken in teams en weten zeker dat collega's vrije dagen op elkaar gaan afstemmen'', zeggen mede-eigenaren Tim Klein Robbenhaar (35) en Thijs Geerdink (35).

Concurrentie

Met het loslaten van het vooraf vastgelegde aantal vakantiedagen hoopt Nerds & Company een slag te maken in de jacht op de beste programmeurs en designers. De concurrentiestrijd in de it-branche is hevig. Sommige medewerkers van het Enschedese bedrijf worden dagelijks door recruiters benaderd voor een andere baan.

Groeispurt

Nerds & Company staat aan de vooravond van een groeispurt. De verwachting is dat het huidige aantal van veertig medewerkers komende jaren verdubbelt. ,,We willen graag onze mensen behouden en goede, nieuwe specialisten werven. Daarvoor bieden we al een hoger salaris dan vergelijkbare bedrijven, in elk geval in deze regio. Maar nerds hebben vooral behoefte aan vrijheid. Daarbij helpt het volgens ons dat ze baas zijn over hun eigen tijd."

Bynder

Daarvan zullen ze geen misbruik maken, denken Klein Robbenhaar en Geerdink. Ze gaan daarbij mede af op ervaringen bij Bynder. Dit techbedrijf uit Amsterdam claimde begin dit jaar de primeur voor Nederland. In de Verenigde Staten kunnen medewerkers van Netflix, Best Buy en Evernote al langer naar hartenlust vakantiedagen opnemen. ,,Daar zie je het vreemde effect dat mensen juist minder vrij nemen. Dat heeft te maken met de cultuur in Amerika. Ze zijn daar streberiger. We zien erop toe dat dat bij ons niet gebeurt. We willen juist dat onze mensen een goede balans hebben tussen werk en privé. We beogen dat onze medewerkers zich vrij voelen. Die vrijheid leidt tot nog beter werk, denken we."

Sfeer

De mogelijkheid om onbeperkt vrije dagen op te nemen is onlangs bekendgemaakt op een personeelsfeestje. Het zorgde voor vrolijke gezichten. Medewerker Tina Kruisdijk (31): ,,We zien het vooral als waardering voor het werk dat we doen. De leiding heeft vertrouwen in ons.''

Beste werk

Volgens haar past het loslaten van het wettelijk aantal vakantiedagen bij de sfeer van Nerds & Company. ,,Er wordt hier van alles gedaan om het de mensen naar hun zin te maken." Directeur Thijs Geerdink voegt eraan toe: ,,Ons doel is de best mogelijke werkgever te zijn. We zijn ervan overtuigd dat we zo de beste talenten aantrekken en het beste werk kunnen leveren voor klanten."

Partner

Geerdink vormt met Tim Klein Robbenhaar en oprichter Koen Nijhuis (39) de directie. Het drietal bezit de meeste aandelen. ,,Onze medewerkers hebben ook de kans partner te worden. Daarvoor hebben we een stappenplan in het leven geroepen. Verder willen we mensen aan ons binden door een heel goed salaris en door extraatjes. Door een leaseregeling kunnen ze in een echte nerdmobiel rijden", zegt hij. ,,Het gaat ook om kleinigheidjes. Zoals een abonnement van Netflix. En we houden gekke feestjes. Ach, we zijn een beetje een gek bedrijf. We willen verrassende dingen doen."

Chip

Geerdink maakte dat in het voorjaar duidelijk door een chip in zijn arm te implanteren. Met het onderhuidse apparaatje kan hij de pc aanzetten, deuren openen en zijn identiteit bewijzen. Hij noemt het zelf een experiment dat met een aankondiging op 1 april begon als grap. Uiteindelijk besloot hij de chip echt te laten plaatsen. ,,Omdat we willen zien wat we er zakelijk mee kunnen. We bouwen apps, websites en software voor andere toepassingen en die ontwikkelingen gaan snel."

Groeien

Dat geldt ook voor Nerds & Company. Koen Nijhuis begon het bedrijf elf jaar terug onder de naam Itmundi in Albergen. Vorig jaar werd de naam gewijzigd en volgde een verhuizing naar een kantoorpand op het Business & Sciencepark in Enschede. Met kapitaal van de Twentse investeringsmaatschappij Quadrom Capital wil het bedrijf flink groeien. Dat moet op eigen kracht en door overname van branchegenoten.

Tot de klanten van Nerds & Company behoren Asito, Vredestein, FC Twente, RTL en autobedrijf Pon. Sinds kort heeft het bedrijf een vestiging in Amsterdam. 'We dagen de gevestigde orde uit', kondigen ze alvast aan op de website.

Gerelateerde artikelen:

Bynder: onbeperkt aantal vakantiedagenOnbeperkt vakantie = schuldgevoel