Nieuws Personeel

John de Wolf bezoekt 50-plusvriendelijke ondernemers

Oud-voetballer John de Wolf bezocht voor zijn campagne - voor vijftigplussers op de arbeidsmarkt – ondernemer Piet Zoomers in Wilp. Dat schrijft De Stentor.

RENÉ VORDERMAN | Foto: Ronny te Wechel 31 maart 2017

Johndewolf2 RONNY TE WECHEL

John de Wolf (54) maakt er een showtje van bij Piet Zoomers. Terwijl hij zich een nieuw tricot laat aanmeten, doet hij de gordijntjes van het pashokje open en toont ongegeneerd zijn buik. De oud-voetballer, thans boegbeeld voor werkzoekende vijftigplussers, is op campagne door het land en maakt filmpjes voor zijn Facebookpagina 'John de Wolf op onderzoek'. Filmpjes van bedrijven die voorbeeldig omgaan met hun oudere werknemers.

Doelgroep

Piet Zoomers dus, een bekende voor De Wolf. Als voetballer liet hij zich al aankleden door de modeketen uit Wilp. “Het bedrijf heeft nog dezelfde uitstraling als twintig jaar geleden”, zegt de ex-international, terwijl hij zich na de opnamen laaft aan een salade ('geen brood, slecht voor de maag'). Piet Zoomers beseft volgens hem dat 'vijftigplussers een belangrijke doelgroep zijn'. “Er loopt hier een aantal ervaren rotten, in de positieve zin van het woord. Neem Jeroen. Van de rust die hij uitstraalt, komt een klant ook tot rust.” Hij doelt op senior verkoopadviseur Jeroen Wervers, die De Wolf voor de draaiende camera's een jasje mocht aanmeten. “Je oogt ondeugend en vijf jaar jonger in dit jasje”', paait Wervers zijn beroemde klant. En: “Je bent redelijk massief, maar dit jasje maakt je vijf kilo lichter. Hiermee kun je je vriendin inpakken.” De Wolf glundert: “Rotterdammers onder elkaar dit. Lekker direct.”

Menselijk kapitaal

Daarna mag Anita Daalderop (53) De Wolf aankleden. “John kan veel hebben”, vindt ze. “Een mooi kostuum, maar ook vrijetijdskleding.” Daalderop geniet van haar werk. “Het is mijn hobby.” Annemiek Littooij, hoofd personeelszaken, meldt trots dat Piet Zoomers zes jaar geleden een Human Capital Award heeft gewonnen, een prijs voor het verzilveren van menselijk kapitaal. “Wij kijken primair naar kwaliteit en persoonlijkheid. Leeftijd is van secundair belang. Het gaat om een goede mix tussen jong en oud.”

Voetbal

Tijdens de lunch geeft De Wolf aan dat voetbal voor hem nog altijd op één staat. Ondertussen stromen de verzoeken van radio en tv binnen, naar aanleiding van zijn tot eind dit jaar verlengde ambassadeurschap. “Maar eerst vanavond training geven aan GVVV.”

Er loopt hier een aantal ervaren rotten, in de positieve zin van het woord

John de Wolf