Nieuws Personeel

Jumbo heeft geen begrip voor protestactie in Elst

De directie van supermarktketen Jumbo zegt de protestacties van haar werknemers bij de diverse distributiecentra onbegrijpelijk en voorbarig te vinden. Dit bericht De Gelderlander vrijdag.

Rob van der Velden | Foto: Erik van ’t Hullenaar 26 februari 2016

Jumbo Protest

Onder meer in Elst kwam personeel gisteren in actie tegen de nieuwe cao-voorstellen. Tijdens de middagpauze werd de kantine geboycot. In plaats daarvan werd gebruik gemaakt van een door de FNV geregelde mobiele snackbar waar gratis frites en snacks werden uitgedeeld.

Samen met de vakbond protesteert het personeel op die wijze tegen de cao-voorstellen van Jumbo. Daarin wordt van het personeel meer flexibiliteit verlangd. Zoals korter werken door de week en meer uren in het weekeinde. De zaterdagtoeslag zou verlaagd worden van 50 naar 25 procent. Bovendien wordt in de nieuwste cao-voorstellen elk personeelslid verplicht minimaal vijf zondagen per jaar te werken. Ook wil Jumbo in anderhalf jaar tijd slechts 1,5 procent loonsverhoging geven. FNV eist 3 procent.

Jumbo vindt de actie voorbarig omdat er pas één onderhandelingsgesprek is geweest. De directie zegt dat een flexibeler en eenvoudiger roostersysteem nodig is voor een toekomstbestendig bedrijf. Temeer, aldus een zegsman van Jumbo, omdat de gemiddelde medewerker in de distributiecentra van Jumbo al circa 10 procent meer verdient dan elders.