Nieuws Personeel

La Place bloeit op onder leiding van Jumbo-familie Van Eerd

Supermarktketen Jumbo draait uitstekend. De omzet groeide in het eerste halfjaar bijna twee keer zo hard als bij de concurrentie. Ook de restaurants van La Place gaan als een speer. Dat schrijft het AD.

Peet Vogels | Foto: ANP 24 augustus 2016

La place 1065

Onder de vleugels van Jumbo begint La Place weer het succesverhaal van vroeger te worden. De restaurantketen ging ten onder met het faillissement van moeder V&D, maar sinds de overname door Jumbo gaat het weer goed.

GroeiDe omzet in de overgenomen restaurants steeg in de eerste helft van het jaar met 11 procent. Ook het aantal vestigingen steeg met zes stuks in Nederland en twee in Duitsland.

En voor de La Place-fans was er meer goed nieuws. ,,Voor het einde van dit jaar zal een deel van de restaurants in de voormalige V&D-vestigingen weer worden geopend'', zei La Place-directeur Bart van den Nieuwenhof. Dat betekent ook dat een deel van het oude personeel weer aan de slag kan gaan bij de restaurants.

JumboDe basis van het Brabantse familiebedrijf blijft de Jumbo supermarkt. Ook daar blijft de groei aanhouden. Deels kwam dat doordat er in de eerste helft van het jaar dertig nieuwe Jumbo supermarkten bij kwamen. Dat waren tot voor kort nog C1000-vestigingen.

Ook binnen de bestaande supermarkten ging het goed, zegt Jumbo zelf. Waar de supermarktsector de omzet met 2,4 procent zag groeien, gingen de verkopen bij de bestaande Jumbo supermarkten met 4 procent omhoog.

OnlineJumbo is inmiddels ook druk bezig met de online verkoop van producten en het thuisbezorgen van boodschappen. Klanten kunnen hun online bestelde boodschappen bovendien op steeds meer punten afhalen.

Het bedrijf maakte ook bekend dat het de eigen slachterij in het Drentse Beilen wil verkopen aan vleesverwerker Meat Friends. De personeelsleden krijgen een baangarantie en houden de arbeidsvoorwaarden die ze nu hebben.

Topman Frits van Eerd kondigde verder aan dat nog dit jaar het besluit wordt genomen of er een nieuw, volledig geautomatiseerd distributiecentrum wordt gebouwd.

Gerelateerde artikelen:

La Place is het sterkste horecamerk

La Place fraaie buit voor Jumbo