Podcast Leiderschap

In 4 jaar naar 45 vestigingen: de groeikracht van HappyNurse

HappyNurse groeit gigantisch hard. Het thuiszorgbedrijf én uitzendbureau voor thuiszorgverleners voegt jaarlijks zo’n 10 vestigingen toe. Marijke Horstink startte de zorgonderneming 4 jaar geleden en is te gast bij de podcast van De Ondernemer. Daar legt zij uit hoe ze de groei neerzet, wat haar geheim voor groei is en waarom ‘happy’ medewerkers zo belangrijk zijn.

Redactie 15 oktober 2019

Happy Nurse

Behalve twee zorgbedrijven heeft Horstink sinds kort ook een eigen opleidingsinstituut voor de zorgmedewerkers die voor haar werken. ,,De HappyCampus past perfect bij de filosofie van ons bedrijf: we willen de leukste werkgever voor verpleegkundigen zijn. Vandaar ook HappyNurse. Daar past ruimte om te ontwikkelen en groeien voor werknemers zeker bij. Voorheen werkten wij samen met externe bedrijven voor de ontwikkelingen van onze medewerkers. Nu hebben we het voordeel dat we het zelf in de hand kunnen houden.” Natuurlijk met de ‘standaard’ kennis, maar dan uitgebreid met de eigen filosofie van HappyNurse.

Voordelen van franchise

Om snel te kunnen groeien is het franchise-model onmisbaar voor Horstink. Daarbij ziet ze juist grote voordelen voor de combinatie van kleine bedrijven binnen één groot moederbedrijf. ,,We hebben nu de voordelen van een groot bedrijf. Met de 45 vestigingen kunnen we investeren in iets als de HappyCampus. Als geheel zijn we wel groot, maar de vestigingen zijn heel klein. Daardoor is er veel meer direct contact en sociale cohesie dan in een groot bedrijf.''