Podcast

In 4 jaar naar 45 vestigingen: de groeikracht van HappyNurse

HappyNurse groeit gigantisch hard. Het thuiszorgbedrijf én uitzendbureau voor thuiszorgverleners voegt jaarlijks zo’n 10 vestigingen toe. Marijke Horstink startte de zorgonderneming 4 jaar geleden en is te gast bij de podcast van De Ondernemer. Daar legt zij uit hoe ze de groei neerzet, wat haar geheim voor groei is en waarom ‘happy’ medewerkers zo belangrijk zijn.

Happy Nurse

Redactie / Bureau Mirck 15 oktober 2019

Behalve twee zorgbedrijven heeft Horstink sinds kort ook een eigen opleidingsinstituut voor de zorgmedewerkers die voor haar werken. ,,De HappyCampus past perfect bij de filosofie van ons bedrijf: we willen de leukste werkgever voor verpleegkundigen zijn. Vandaar ook HappyNurse. Daar past ruimte om te ontwikkelen en groeien voor werknemers zeker bij. Voorheen werkten wij samen met externe bedrijven voor de ontwikkelingen van onze medewerkers. Nu hebben we het voordeel dat we het zelf in de hand kunnen houden.” Natuurlijk met de ‘standaard’ kennis, maar dan uitgebreid met de eigen filosofie van HappyNurse.

Voordelen van franchise

Om snel te kunnen groeien is het franchise-model onmisbaar voor Horstink. Daarbij ziet ze juist grote voordelen voor de combinatie van kleine bedrijven binnen één groot moederbedrijf. ,,We hebben nu de voordelen van een groot bedrijf. Met de 45 vestigingen kunnen we investeren in iets als de HappyCampus. Als geheel zijn we wel groot, maar de vestigingen zijn heel klein. Daardoor is er veel meer direct contact en sociale cohesie dan in een groot bedrijf.''

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details