Nieuws Leiderschap

In dit kantoorpand is er een beroepen-quotum: één bedrijf per expertise

In een nieuw kantoorpand in het historische Rotterdamse Scheepsvaartkwartier komt binnenkort een co-workingkantoor met een speciaal concept. In het pand voor freelancers, zzp’ers, ondernemers, startups en scaleups mag namelijk maar één huurder per beroep zitten, zodat bedrijven elkaar aanvullen in plaats van beconcurreren. Elke vestiging telt dus nooit meer dan een boekhouderkantoor of videoproductiebedrijf.

Redactie De Ondernemer / MVO 11 maart 2019

Kantoor 62

De kantoorruimte is een initatief van StartDock, een organisatie die co-workingkantoren in monumentale, historische panden in Rotterdam en Amsterdam vestigt. StartDock organiseert daarbij maandelijks Pitch4Capital, waarbij startups financiering kunnen ophalen middels een pitch voor investeerders.

“Veel Rotterdammers kennen dit chique gedeelte van de stad, dat alleen weggelegd lijkt voor bankiers en advocaten. Vanuit die frustratie hebben we ooit StartDock opgericht: iedereen zou toch in zo’n statig, historisch pand willen werken? Dat huurders van 21 jaar oud zich al hebben ingeschreven, bewijst dat we het Scheepsvaartkwartier toegankelijk maken”, stelt Thom Wernke (27), een van de drie oprichters van StartDock.

Lees ook: 70-plussers de werkvloer op? Zo ziet het kantoor van de toekomst eruit

Lees ook: Sportend extra vakantiedagen scoren. Bij dit Zweedse bedrijf kan het

Ecosysteem van ondernemers, funding voor startups

Wernke: “StartDock is een samenwerkende community. Hier komen ondernemers en bedrijven samen op basis van fundamenten als groei, vriendschap, complementariteit en ondernemerschap. Daarom beschermen we expertises: is er een boekhouder huurder, dan huurt geen tweede boekhouder een kantoor in hetzelfde pand. Zo is het ecosysteem echt van waarde.”

Over StartDock Rotterdam

StartDock Rotterdam is gevestigd op Westplein 12-14. Het heeft een oppervlakte van 1428m2. Hier zijn 212 werkplekken en 29 kantoren te vinden. Huurders zijn onder meer de startups WoodWatch (producent van houten horloges met inscripties) en Lensball (een bij influencers populaire foto-bol).