Nieuws Leiderschap

Ondernemer Vincent Karremans (Magnet.me) wordt wethouder in Rotterdam

De Rotterdamse ondernemer Vincent Karremans wordt voor de VVD wethouder Handhaving. Hij zet zijn bedrijf Magnet.me, actief vanuit Rotterdam en Londen, op afstand.

Redactie 12 juli 2021

Vincent Karremans

Ondernemer Vincent Karremans wordt wethouder in Rotterdam: ,,Natuurlijk is dit mooi, maar ik had wel een weekje bedenktijd nodig." Foto: Sanne Donders

Karremans neemt de taak over van VVD-wethouder Bert Wijbenga, die burgemeester wordt van Vlaardingen. Karremans was al fractievoorzitter en woordvoerder Veiligheid en Bestuur in de Rotterdamse gemeenteraad.

‘Het is mijn grootste life decision ooit’

De klacht dat er te weinig ondernemers de politiek ingaan, logenstraft Karremans (1986). Hij begint in 2011 met Magnet.me. De onderneming koppelt - geheel gestuurd door algoritmes - afstudeerders en net afgestudeerden aan voor hen geschikte bedrijven. Vorig jaar breidde hij zijn activiteiten nog uit door jonge professionals aan een vervolgbaan te helpen. De groei van de onderneming wordt onder andere gefinancierd door de Rabobank en een groep angel investors. De laatste jaren combineert Karremans het ondernemerschap met zijn voorzitterschap van de VVD-fractie in de Rotterdamse raad.

De voordracht heeft persoonlijke gevolgen voor Karremans. Hij moet Magnet.me achter zich laten, dat overigens op steenworp afstand ligt van het stadhuis aan de Coolsingel. ,,Ik heb een bedrijf dat snel groeit, zelf opgezet, dat laat je niet zomaar achter”, zegt Karremans tegen het AD. ,,Natuurlijk is dit mooi. Maar het is ook mijn grootste life decision ooit. Dus ik had wel een weekje bedenktijd nodig.”

Lees ook: Stemmen op een ondernemer wordt lastig bij de verkiezingen: ze zijn er nauwelijks

Magnet.me staat nu niet meer eerste plaats

In een interview met De ondernemer zei Karremans dat je ‘ongelofelijk flexibel moet zijn en snel kunnen schakelen om in de politiek én het bedrijfsleven te kunnen werken’. ,,Maar Magnet.me staat op nummer één en dan pas de lokale politiek. Het politieke bedrijf levert mij ook vaardigheden op voor mijn zakelijke omgeving. Onderhandelen en overtuigen zijn ingrediënten die ik goed kan gebruiken om mensen hier mee te krijgen.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws