Advertorial van Sixstarleadership

Advertorial Leiderschap

Podcast met Andrea Lapère: 'Militair dna binnen je organisatie is een meesterzet'

In de podcastserie van Sixstarleadership staat leiderschap en team performance, gevormd door ervaringen in het bedrijfsleven en defensie centraal. In deze aflevering is Andrea Lapère te gast, eigenaresse en oprichtster van het bedrijf Stratego en samen met Monique Harmsen, auteur van het boek 'Een gezonde dosis militair dna, een meesterzet voor je organisatie'. Een gesprek over vooroordelen en met name de meerwaarde die (ex)-militairen zijn voor iedere organisatie.

Van onze redactie 15 oktober 2020

Genomineerd Dutch Podcast Award

Deze podcastserie is genomineerd voor de Dutch Podcast Award. De stembussen zijn nu open, hier kun je stemmen.

Als je de achtergrond van militairen leert kennen, blijkt dat het mannen en vrouwen zijn die naast een berg aan werkervaring nog iets extra’s meebrengen: hun militaire vorming. Ze zijn in staat strategisch te denken, zijn resultaat en actiegericht, operationeel met hun voeten in de klei staan is ook geen probleem. Ze zijn heel allround en echte teamspelers. Niet voor niets wordt het leger ook wel the school of the nation genoemd.

Het plaatsen van militairen bleek een succes; in 2014 heeft Lapère haar bedrijf Stratego.work opgericht. Stratego bemiddelt tussen bedrijven en ex-militairen en Lapère is met het team van Stratego, een echte verbindende factor tussen militairen, Defensie en het bedrijfsleven.

Verbindende factor

Deze verbindende factor was voor Patrick Coopmans, eigenaar van Sixstarleadership en de host van de podcast, de trigger om Lapère uit te nodigen voor een podcast-gesprek over leiderschap, ondernemerschap en inspiratie. Het verhaal van militairen, veteranen en businessleiders, die unieke ervaringen en inzichten hebben opgedaan bij Defensie en/of in het bedrijfsleven.

Leiderschap, team performance en het overstijgen van de resultaten, dat is Sixstarleadership. Door ervaring en kennis, in het bedrijfsleven en bij defensie, zijn ze partner voor organisaties, die beide werelden willen omarmen.

Patrick Coopmans heeft twaalf jaar als leidinggevende gediend bij Defensie, en is op missies geweest naar Bosnië en Afghanistan. In 2008 heeft hij de stap naar het bedrijfsleven gemaakt, en heeft sindsdien bij meerdere organisaties gewerkt. In 2018 is Sixstarleadership.com opgericht.

Genomineerd Dutch Podcast Award

Deze podcastserie is genomineerd voor de Dutch Podcast Award. De stembussen zijn nog open, hier kun je stemmen.