Podcast Hart voor Zaken

Sander Hoeken (Infocaster): 'Het is niet meer economisch om een asshole te zijn'

In 2013 stond zijn bedrijf aan de rand van de afgrond. Zelfsturing bracht redding. Sander Hoeken van internetbedrijf Infocaster praat met Cor Hospes in Hart voor Zaken over het belang van feedback en psychologische veiligheid en waarom je met een purpose niet moet doorslaan.

Sander Hoeken Infocaster

Sander Hoeken: ,,Zorg op de werkvloer eerst voor een cultuur van veiligheid en vertrouwen.'' Foto: Infocaster

Van onze redactie 26 mei 2023

Zijn bedrijf stond in 2013 aan de rand van de afgrond. ,,Briljant, nou ja, dan achteraf'', bekent Sander Hoeken van internetbedrijf Infocaster. ,,Iedereen is gepassioneerd om een bedrijf te redden. Iedereen gaat erin, zet de schouders eronder en het gaat goed.” Als je daarna weg van die afgrond bent, loop je het risico weer terug te vallen in de patronen die je daarvoor had, en schuif je weer vanzelf naar een volgend faillissement. ,,Dat zag ik bij ons gebeuren en toen heb ik gezegd, het moet anders. Ik heb niet de energie om iedere dag zelf op alles de puntjes op de i te zetten. Zo iemand ben ik niet. Daar moest iets anders voor in de plaats. Met elkaar de puntjes op i zetten.”

En als die puntjes altijd en alleen van de chef-kok moeten komen, dan zegt hij: ,,Ja, ik moet ze het in de keuken altijd weer duizend keer uitleggen'. Ga liever aan je medewerkers vragen: 'hoe vind jij dat die puntjes eruit moeten zien?", zegt Hoeken tegen Cor Hospes in Hart voor Zaken. Het gaat er niet om wat jij als leider belangrijk vindt, maar wat het team, wat de collega’s belangrijk vinden. ,,Dan kan jij drie weken later vanuit je leiderschap makkelijker zeggen: 'jongens, we hebben met elkaar besloten dat dit onze standaard is. Maar ik zie dit. Volgens mij mist hier een toefje slagroom en daar de kers op de taart. Terwijl we hadden gezegd dat alle taarten er bij ons uitgaan met een kers en slagroom.”

Hoeken: ,,Met zelfsturing houd jij je dan niet strak aan die afspraken, maar zeg je: 'als we tot de conclusie zijn gekomen dat kersen en slagroom toch niet onze handtekening is, laten we dan met zijn allen samenkomen om te bepalen hoe die er wel uitziet'. Je hoeft niet dogmatisch vast te houden aan een eerder besluit.”

''Maak mensen trots en iedereen is gelukkig. Het klinkt heel simpel. Maar het iedere dag uitvoeren, dat is tering moeilijk''

Sander Hoeken, oprichter Infocaster

Geen vervanging voor goed bestaan, goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden

Infocaster heeft een belangrijke purpose: ‘Lets make internet brighter’. Dat internet kun je vervangen met alles, zegt Hoeken. ,,Omdat we werken volgens zelfsturing gaan steeds meer mensen nieuwe dingen doen. Dus kan je ook zeggen: ‘Lets make accounting brighter’, ‘Let’s make schoonmaken brighter’ en ‘Let’s make whatever brighter.”

Natuurlijk, hij wil in zijn marketing en zijn verhaal mensen inspireren, zowel intern als extern. Maar een purpose mag in zijn ogen geen vervanging zijn voor een goed bestaan, goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Noch een bedreiging vormen voor family time en persoonlijke ontwikkeling. ,,Dan gaat je purpose op de langere termijn leidend worden en dat maakt je organisatie van binnen heel hard. Dan ga je elkaar op dat hogere doel afrekenen.”

Hoeken over nieuwe vormen van bedrijfsstructuren zoals holocracy en zelfsturing: ,,Ik denk dat zelfsturing deels wordt aangedreven door de angstcultuur, die je de laatste tijd bij veel bedrijven en organisaties naar boven ziet komen. Als mensen met elkaar beslissingen nemen, als mensen zelf zeggen wie de baas is, dan is de baas minder snel de zonnekoning die bepaalt wat er gaat gebeuren. Dat kan een hoop toxiciteit en risico’s voorkomen. Het is gewoon niet meer economisch om een asshole te zijn. Dat wordt niet meer geslikt.”

Lees ook: Hoe Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Nina Hooimeijer zichzelf terug vond

Zorg eerst voor een cultuur van veiligheid en vertrouwen

Voor Sander Hoeken is het heel simpel. Binnen Infocaster moeten de medewerkers het gewoon heel fijn met elkaar hebben, en hij wil klanten en anderen blij maken. Op een verjaardag vertellen dat je bij het gezelligste bedrijf van Nederland werkt? Daarmee steel je niet de show. Maar dat zeggen Hoeken zijn medewerkers wel. ,,Dat is de voedingsbodem en dus niet het zaadje, en dat zijn twee verschillende dingen.”

Wat hij daarmee bedoelt: zorg eerst voor een cultuur van veiligheid en vertrouwen. Binnen zo’n biotoop is het voor een zaadje veel makkelijker om tot volle wasdom te komen. Maar het gaat uiteindelijk om werk waar je met z’n allen trots op bent. Als je die producten of diensten levert waarover je medewerkers graag in hun vrije tijd vertellen aan familie en vrienden en - niet onbelangrijk - waar klanten superblij mee zijn, dan gaat het goed met je bedrijf. ,,Maak mensen trots en iedereen is gelukkig. Het klinkt heel simpel. Maar het iedere dag uitvoeren, dat is tering moeilijk.”

Wil je meer weten over het ideale leiderschap van Sander Hoeken en wil je geen asshole van een baas zijn? Tips van de ondernemer? Luister deze podcast en laat je inspireren.

Sander Hoeken met Hart voor Zaken-host Cor Hospes. Foto: Cor Hospes

Hart voor Zaken met Cor Hospes

Hart voor Zaken is een maandelijkse podcast voor ondernemers, waarin een ondernemer vertelt over zijn hart voor zaken. Over zijn liefde voor zijn bedrijf, over zijn liefde voor (zijn) mensen en de wereld om hem heen. Ook deelt hij twee hartverwarmende tips hoe ook jij jouw bedrijf nog meer kloppend kunt maken. Presentatie is in handen van Cor Hospes van Merkjournalisten.

Hospes is de autoriteit op het gebied van contentmarketing en storytelling. Hij traint, adviseert en coacht managers, marketeers, contentmakers en ceo’s. Hij staat op podia wereldwijd en is auteur van verschillende bestsellers waaronder De power van een contentplatform, Contentbijbel en Geld verdienen met sociale media. Ook maakte hij voor De Ondernemer de podcastserie Broodje Verhaal.

Lees ook: In het bedrijf van Jeroen zijn geen managers en heeft niemand een vaste functie

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details
Hart voor Zaken

Douwe Snoek over zijn leiderschapsstijl: 'Je moet hard zijn voor jezelf om zacht te kunnen zijn'

Hij kon zich best als een 'hork' gedragen tegen zijn personeel, realiseerde Snoek Puur Groen directeur Douwe Snoek zich tijdens een gesprek met zijn medewerkers. Hij pakte de handschoen op, volgde een training zelfontwikkeling en werd van een zelfbenoemd eikel een anker voor de organisatie. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt Snoek over de kracht van leiderschap.

Details
Hart voor Zaken

Liefde en business zijn de twee grote pijlers voor succesvol leiderschap Hans van der Kooij (Caesar Groep)

Hans van der Kooij is directeur en oprichter van ICT-dienstverlener Caesar Groep. Hij is te gast in deze Hart voor Zaken, de podcastserie van Cor Hospes over leiderschap. Hoe zorgt hij voor een zo perfect mogelijk werkklimaat? ,,Ik probeer mensen te helpen op hun weg in het leven. Ervoor te zorgen dat ze hier niet komen om te werken, maar om te leven.''

Details
De Jonge Ondernemer

Pauline (17) heeft al een webshop en fysieke kledingwinkel: 'Het is keihard werken'

Pauline Snel doet haar achternaam eer aan. Ze is pas 17, maar runt nu al een succesvolle damesmodewinkel. In de winkelstraat en online. Elily draait als een malle in het pand in hartje Dordrecht en via de drukbezochte webshop. Hoe boks je dat als minderjarig ondernemer voor elkaar en waar loop je tegenaan als 17-jarige bomvol ambitie? Je hoort het in aflevering drie van De Jonge Ondernemer.

Details
Droomstart

Twee duurzame businessplannen in derde Droomstart-pitch: wordt het de growtower of fashion-software?

Ook in deze derde aflevering van Droomstart mogen twee startende ondernemers hun businessplan bij een vierkoppige jury voorleggen in de vorm van een pitch. Wie overtuigt de jury? Een uiterst duurzame kweektoren voor kruiden of fashionsoftware met een hoog body positivity-gehalte? Het beloven 25 spannende minuten te worden in deze podcast.

Details
De Zo Genaamde Podcast

Verbinding als kracht: hoe de naam 'Univé' te herleiden is naar een boer in het jaar 1794

Bijna elke Nederlander kent de naam 'Univé verzekeringen'. De oorsprong van de naam zal echter bij veel minder mensen bekend zijn. De hoogste tijd voor naamexpert Floris Hülsmann om op zoek te gaan naar de betekenis van deze merknaam. Te gast in De Zo Genaamde Podcast is Ron Bavelaar om het verhaal achter de naam te vertellen.

Details
De Zo Genaamde Podcast

Kleine letter f en hoofdletter Q: het eigenzinnige en eigentijdse verhaal achter de naam fonQ

Dit keer duikt naamexpert Floris Hülsmann in het verhaal van fonQ. Kleine letter f aan het begin, hoofdletter Q aan het eind. Een opvallende naam, van een net zo’n opvallend bedrijf: fonQ verkoopt in haar webwinkel trendy meubels, lampen, cadeaus en accessoires. Hoe is het bedrijf op deze naam gekomen? Heette het altijd al zo? En wat is de gedachte erachter? Ceo Jeremiah Albinus legt het haarfijn uit in De Zo Genaamde Podcast.

Details
Hart voor Zaken

Waarom een leidinggevende volgens René Kesselaar een giraffe moet zijn en geen Bokito

Ondernemer René Kesselaar is ontevreden over de wereld waarin hij met zijn bedrijf opereert. Sterker, hij moet niks van die hele aannemerswereld weten. Daarom noemt hij Kesselaar & Zn geen aannemings- of bouwbedrijf, maar een ‘gastheer in de bouw’. Gastheer Cor Hospes van de podcastserie Hart voor Zaken wil alles over het gastheerschap en de opmerkelijke manier van Kesselaars ondernemen weten.

Details
Selfmade in Holland

Selfmade in Holland: Sharon Hilgers slaat een groenere weg in met My Jewellery

Volgend jaar staat voor Sharon Hilgers in het teken van grote veranderingen. Op zakelijk én persoonlijk vlak. Team Selfmade in Holland reist af naar Den Bosch. Het gesprek tussen Roelof Hemmen en Sharon vindt plaats in de kleurrijke showroom van My Jewellery. Sharon: ,,Voor het eerst gaan we met ons merk een ander verhaal vertellen. Dat past bij de nieuwe weg die we inslaan.” Ze heeft al fors geïnvesteerd in verduurzaming en vanaf 2023 worden de plannen uitgerold. Haar rol als meewerkend voorvrouw ziet ze steeds meer veranderen.

Details