Podcast Hart voor Zaken

Sander Hoeken (Infocaster): 'Het is niet meer economisch om een asshole te zijn'

In 2013 stond zijn bedrijf aan de rand van de afgrond. Zelfsturing bracht redding. Sander Hoeken van internetbedrijf Infocaster praat met Cor Hospes in Hart voor Zaken over het belang van feedback en psychologische veiligheid en waarom je met een purpose niet moet doorslaan.

Sander Hoeken Infocaster

Sander Hoeken: ,,Zorg op de werkvloer eerst voor een cultuur van veiligheid en vertrouwen.'' Foto: Infocaster

Van onze redactie 26 mei 2023

Zijn bedrijf stond in 2013 aan de rand van de afgrond. ,,Briljant, nou ja, dan achteraf'', bekent Sander Hoeken van internetbedrijf Infocaster. ,,Iedereen is gepassioneerd om een bedrijf te redden. Iedereen gaat erin, zet de schouders eronder en het gaat goed.” Als je daarna weg van die afgrond bent, loop je het risico weer terug te vallen in de patronen die je daarvoor had, en schuif je weer vanzelf naar een volgend faillissement. ,,Dat zag ik bij ons gebeuren en toen heb ik gezegd, het moet anders. Ik heb niet de energie om iedere dag zelf op alles de puntjes op de i te zetten. Zo iemand ben ik niet. Daar moest iets anders voor in de plaats. Met elkaar de puntjes op i zetten.”

En als die puntjes altijd en alleen van de chef-kok moeten komen, dan zegt hij: ,,Ja, ik moet ze het in de keuken altijd weer duizend keer uitleggen'. Ga liever aan je medewerkers vragen: 'hoe vind jij dat die puntjes eruit moeten zien?", zegt Hoeken tegen Cor Hospes in Hart voor Zaken. Het gaat er niet om wat jij als leider belangrijk vindt, maar wat het team, wat de collega’s belangrijk vinden. ,,Dan kan jij drie weken later vanuit je leiderschap makkelijker zeggen: 'jongens, we hebben met elkaar besloten dat dit onze standaard is. Maar ik zie dit. Volgens mij mist hier een toefje slagroom en daar de kers op de taart. Terwijl we hadden gezegd dat alle taarten er bij ons uitgaan met een kers en slagroom.”

Hoeken: ,,Met zelfsturing houd jij je dan niet strak aan die afspraken, maar zeg je: 'als we tot de conclusie zijn gekomen dat kersen en slagroom toch niet onze handtekening is, laten we dan met zijn allen samenkomen om te bepalen hoe die er wel uitziet'. Je hoeft niet dogmatisch vast te houden aan een eerder besluit.”

''Maak mensen trots en iedereen is gelukkig. Het klinkt heel simpel. Maar het iedere dag uitvoeren, dat is tering moeilijk''

Sander Hoeken, oprichter Infocaster

Geen vervanging voor goed bestaan, goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden

Infocaster heeft een belangrijke purpose: ‘Lets make internet brighter’. Dat internet kun je vervangen met alles, zegt Hoeken. ,,Omdat we werken volgens zelfsturing gaan steeds meer mensen nieuwe dingen doen. Dus kan je ook zeggen: ‘Lets make accounting brighter’, ‘Let’s make schoonmaken brighter’ en ‘Let’s make whatever brighter.”

Natuurlijk, hij wil in zijn marketing en zijn verhaal mensen inspireren, zowel intern als extern. Maar een purpose mag in zijn ogen geen vervanging zijn voor een goed bestaan, goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Noch een bedreiging vormen voor family time en persoonlijke ontwikkeling. ,,Dan gaat je purpose op de langere termijn leidend worden en dat maakt je organisatie van binnen heel hard. Dan ga je elkaar op dat hogere doel afrekenen.”

Hoeken over nieuwe vormen van bedrijfsstructuren zoals holocracy en zelfsturing: ,,Ik denk dat zelfsturing deels wordt aangedreven door de angstcultuur, die je de laatste tijd bij veel bedrijven en organisaties naar boven ziet komen. Als mensen met elkaar beslissingen nemen, als mensen zelf zeggen wie de baas is, dan is de baas minder snel de zonnekoning die bepaalt wat er gaat gebeuren. Dat kan een hoop toxiciteit en risico’s voorkomen. Het is gewoon niet meer economisch om een asshole te zijn. Dat wordt niet meer geslikt.”

Lees ook: Hoe Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Nina Hooimeijer zichzelf terug vond

Zorg eerst voor een cultuur van veiligheid en vertrouwen

Voor Sander Hoeken is het heel simpel. Binnen Infocaster moeten de medewerkers het gewoon heel fijn met elkaar hebben, en hij wil klanten en anderen blij maken. Op een verjaardag vertellen dat je bij het gezelligste bedrijf van Nederland werkt? Daarmee steel je niet de show. Maar dat zeggen Hoeken zijn medewerkers wel. ,,Dat is de voedingsbodem en dus niet het zaadje, en dat zijn twee verschillende dingen.”

Wat hij daarmee bedoelt: zorg eerst voor een cultuur van veiligheid en vertrouwen. Binnen zo’n biotoop is het voor een zaadje veel makkelijker om tot volle wasdom te komen. Maar het gaat uiteindelijk om werk waar je met z’n allen trots op bent. Als je die producten of diensten levert waarover je medewerkers graag in hun vrije tijd vertellen aan familie en vrienden en - niet onbelangrijk - waar klanten superblij mee zijn, dan gaat het goed met je bedrijf. ,,Maak mensen trots en iedereen is gelukkig. Het klinkt heel simpel. Maar het iedere dag uitvoeren, dat is tering moeilijk.”

Wil je meer weten over het ideale leiderschap van Sander Hoeken en wil je geen asshole van een baas zijn? Tips van de ondernemer? Luister deze podcast en laat je inspireren.

Sander Hoeken met Hart voor Zaken-host Cor Hospes. Foto: Cor Hospes

Hart voor Zaken met Cor Hospes

Hart voor Zaken is een maandelijkse podcast voor ondernemers, waarin een ondernemer vertelt over zijn hart voor zaken. Over zijn liefde voor zijn bedrijf, over zijn liefde voor (zijn) mensen en de wereld om hem heen. Ook deelt hij twee hartverwarmende tips hoe ook jij jouw bedrijf nog meer kloppend kunt maken. Presentatie is in handen van Cor Hospes van Merkjournalisten.

Hospes is de autoriteit op het gebied van contentmarketing en storytelling. Hij traint, adviseert en coacht managers, marketeers, contentmakers en ceo’s. Hij staat op podia wereldwijd en is auteur van verschillende bestsellers waaronder De power van een contentplatform, Contentbijbel en Geld verdienen met sociale media. Ook maakte hij voor De Ondernemer de podcastserie Broodje Verhaal.

Lees ook: In het bedrijf van Jeroen zijn geen managers en heeft niemand een vaste functie

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Hart voor Zaken

Nina Kamp (The Nice Company) over leiderschap: 'Stap niet in een harnas het kantoor binnen'

Niemand maakte ze. Echte fruitijsjes. Daarom besloot ondernemer Nina Kamp ze te maken. Uit boosheid. Tien jaar later verkoopt The Nice Company jaarlijks 1,5 miljoen ijsjes, ook over de grens. ,,Met elkaar in verbinding blijven, is de randvoorwaarde van goed samenwerken'', vertelt Nina aan Cor Hospes in Hart voor Zaken.

Details
Droomstart

Lunch met de Droomstart-toppers van 2023: zo gaat het met de ondernemers

Vier jonge bedrijven. Twee halve finaleplekken. Één winnaar. Eerder dit jaar kon je luisteren naar een even inspirerende als spannende tweede reeks van de podcastserie Droomstart. Uiteindelijk ging het Brabantse fintechbedrijf FinBuddy aan de haal met de hoofdprijs. Maar ook mede-finalist Food for Skin en de andere net niet-winnaars Teazie en Contour Lab vielen met hun innovatieve businessplan in de smaak bij jury en luisteraars.

Details
Boekencast De Ondernemer Leest

Boekencast: wat vinden Tom van der Lubbe en Erno Hannink van de vijf voorstellen uit 'Sander en de brug'?

Sander Schimmelpenninck heeft vijf voorstellen voor een eerlijker Nederland in boekvorm uitgebracht: Sander en de brug. Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink hebben het gelezen. Hun nieuwe podcast.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Sander Hoeken (Infocaster): 'Het is niet meer economisch om een asshole te zijn'

In 2013 stond zijn bedrijf aan de rand van de afgrond. Zelfsturing bracht redding. Sander Hoeken van internetbedrijf Infocaster praat met Cor Hospes in Hart voor Zaken over het belang van feedback en psychologische veiligheid en waarom je met een purpose niet moet doorslaan.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details
Hart voor Zaken

Douwe Snoek over zijn leiderschapsstijl: 'Je moet hard zijn voor jezelf om zacht te kunnen zijn'

Hij kon zich best als een 'hork' gedragen tegen zijn personeel, realiseerde Snoek Puur Groen directeur Douwe Snoek zich tijdens een gesprek met zijn medewerkers. Hij pakte de handschoen op, volgde een training zelfontwikkeling en werd van een zelfbenoemd eikel een anker voor de organisatie. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt Snoek over de kracht van leiderschap.

Details