Nieuws Leiderschap

Sharon Hilgers (MyJewellery) en Josefien Groot (Qlayers) Entrepeneurs Of The Year

Sharon Hilgers en Josefien Groot zijn uitgeroepen tot respectievelijk EY Entrepreneur Of The Year en EY Emerging Entrepreneur Of The Year. Hun uitverkiezing vond plaats tijdens de finale van de 26e editie van het EY Entrepreneur Of The Year-programma. De awards zijn bedoeld om ondernemerschap op een voetstuk te zetten en ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun klanten en hun medewerkers te halen.

Van onze redactie 13 oktober 2022

EY ondernemers van het jaar 2022

Feest tijdens de finale van de 26e editie van het EY Entrepreneur Of The Year-programma. Foto: EY

Lees ook: Sharon Hilgers breidt imperium My Jewellery verder uit en opent winkel in Duitsland

De jury was het er unaniem over eens: Sharon Hilgers is met haar enorme drive en internationale ambitie de winnaar van de Entrepreneur Of The Year Award. Ze is meegegroeid met haar bedrijf en weet precies wat binnen haar doelgroep speelt. ,,Hilgers heeft in feite haar eigen segment gecreëerd en weet dat iedere dag weer te verzilveren. Ze toont leiderschap door haar bedrijf op een duurzame manier te laten groeien, is innovatief (TikTok als zeer belangrijk marketingkanaal) en heeft een mooie spreiding tussen retail, webshop en B2B'', aldus de jury.

In elf jaar tijd is MyJewellery met inmiddels meer dan 600 medewerkers uitgegroeid tot één van de snelst groeiende en datagedreven e-commerce bedrijven van Nederland, met 20 boutiques verspreid over het land en vestigingen in België, Duitsland en Frankrijk. Als Nederlandse winnaar, maakt Hilgers ook kans om EY World Entrepreneur Of The Year te worden. Deze internationale verkiezing vindt volgend jaar juni plaats in Monaco.

'Josefien Groot toont lef, weet duidelijk wat ze wil en haar intrinsieke motivatie is meer impact maken en bijdragen aan een betere wereld'

Juryrapport

Josefien Groot EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2022

Josefien Groot (Qlayers) is winnaar van de titel EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2022.De jury is enorm onder de indruk van wat Groot al op haar 27e heeft weten te bereiken. ,,Met haar positieve, krachtige houding en duidelijke communicatiestijl timmert ze internationaal aan de weg. Ze toont lef, weet duidelijk wat ze wil en haar intrinsieke motivatie is meer impact maken en bijdragen aan een betere wereld.''

Samen met Ruben Geutjens stampte Groot in 2017 Qlayers uit de grond, een innovatieve onderneming die de wereld van industriële coating voorgoed heeft veranderd. Dit impactvolle bedrijf ontwikkelde een oplossing om op een gepatenteerde, meer duurzame manier verf aan te brengen op industriële oppervlakten en daardoor 50 procent minder verf te gebruiken. De combinatie van visie op technologie en duurzaamheid maakt Groot volgens de jury tot logische winnaar.

Ook deze ondernemers werden in het zonnetje gezet...

Bouwbedrijf Plegt-Vos won EY’s oeuvreprijs voor familiebedrijven. Deze award werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt namens het EY Family Business Center of Excellence. Dit jaar werd voor de tweede keer de EY Social Impact Award uitgereikt. Oprichters Mireille Geijsen en Michiel Dekkers van i-did maken zowel op sociaal als milieubesparend vlak impact met hun organisatie. i-did is een sociale onderneming met als primair doel mensen vanuit bijstand weer aan het werk te krijgen.

Lees ook: Zo komt Sharon Hilgers (My Jewellery) succesvol uit de crisis - podcast

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws